Czeresniowy crisp do lodow

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
DObry pomysl na urozmaicenie naszych popoludniowych lodow
icon_smile.gif



5 szklanek czeresni(ew wisnie- moga byc mrozone )
1/4 szkl cukru
4 l-czki maki ziemniacznej lub zagestnika do potraw
3/4 szkl platkow owsianych
1/2 szkl brazowego cukru
1/3 szkl maki
plaska lyzeczka imbiru lub galki muszkat.
75 g masla
1/2 szklanki wiorkow kokosowych
1/4 szklanki posiekanych orzechow

Lody- najlepiej waniliowe

W rondelku polaczyc cukier i make ziemniaczana, dodac drylowane czeresniei ok 2 lyzki wody lub soku z czeresni.Zagotowac az bedzie zawartosc gesta i pjawia sie babelki.

Wylkozyc zawartosc do zaroodpornego naczynia

W osobnym naczyniu polaczyc platki, brazowy cukier, make i pryzprawe. Poszatkowac maslo i dodac do naszej suchej mieszanki tworzac tym samym grudki maslano - cukrowe. Wymieszac z kokosem i orzechami

PIec w 180 C przez okolo 20 minut. Serwowac na cieplo z lodami
icon_smile.gif
icon_smile.gif




Ja do tego jeszcze lubie szczypte cynamonu na wierzchu - mniam


Przepis zaczerpniety z cdkitchen


Zrobilam nawet zdjecie ale ze deserek robilam noca to zdjecie wyszlo za ciemne:( MOze pozniej jeszce raz sprobuje wkleic
 

tudik

Member
Paź 29, 2004
550
4
18
paula , to takie crumble czeresniowe?
 

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
tak tudiku, dokladnie jak crumble Wlasnie patrzylam na roznice pomiedzy crumble i crisp i praktycznie nie ma zadnych
icon_smile.gif
mozliwe ze jedyna roznic ajest taka ze crisp ma byc crispy :lol: :lol: i powinien chrupac :mrgreen:

W kazdym bardz razie my sobie wczoraj z wieczorka zrobilismy i BARDZO nam smakowalo :mrgreen: :mrgreen: h
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy