Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Czerwona kapusta z imbirem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 800577" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>1 kg czerwonej kapusty</p><p>2 kwaśne jabłka</p><p>duża cebula</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>ok. 5 cm świeżego imbiru</p><p>3 łyżki oleju</p><p>4 łyżki octu winnego</p><p>1 łyżka cukru - najlepiej trzcinowego</p><p>po szczypcie - mielonego cynamonu, kolendry, gałki muszkatołowej</p><p>kilka goździków</p><p>1 szkl. wody</p><p>sól. pieprz</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>1. Kapustę umyć i drobno posiekać. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Imbir obrać i drobno posiekać z obranym czosnkiem.</p><p>2. Kapustę smażyć na oleju z cebulą przez 5-7 minut.</p><p>3. Dodać imbir z czosnkiem i dalej smażyć.</p><p>4. Dodać ocet, cukier, przyprawy i szklankę wody, dokładnie wymieszać, dodać jabłka. Przykryć i zmniejszyć ogień. Gotować około półtorej godziny, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania posolić i popieprzyć.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 800577, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 1 kg czerwonej kapusty 2 kwaśne jabłka duża cebula 3 ząbki czosnku ok. 5 cm świeżego imbiru 3 łyżki oleju 4 łyżki octu winnego 1 łyżka cukru - najlepiej trzcinowego po szczypcie - mielonego cynamonu, kolendry, gałki muszkatołowej kilka goździków 1 szkl. wody sól. pieprz [B]Wykonanie:[/B] 1. Kapustę umyć i drobno posiekać. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Imbir obrać i drobno posiekać z obranym czosnkiem. 2. Kapustę smażyć na oleju z cebulą przez 5-7 minut. 3. Dodać imbir z czosnkiem i dalej smażyć. 4. Dodać ocet, cukier, przyprawy i szklankę wody, dokładnie wymieszać, dodać jabłka. Przykryć i zmniejszyć ogień. Gotować około półtorej godziny, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania posolić i popieprzyć. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Czerwona kapusta z imbirem
Top
Bottom