Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Czerwona ( modra) kapusta z dżemem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1548951" data-attributes="member: 692"><p>Składniki:</p><p></p><p>1 kg ( po oczyszczeniu) czerwonej kapusty </p><p>1 duża cebula + 1 łyżka gęsiego smalcu ( można zamienić na masło klarowane)</p><p>2 łyżki masła klarowanego+ 2 łyżki oleju z pestek winogron</p><p>1 słoik ( ca 300 ml) kwaśnego dżemu: porzeczka, aronia, powidła śliwkowe bez cukru, żurawina itp.)</p><p>sól, pieprz, tymianek</p><p>1- 2 ząbki czosnku </p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Kapustę pokroić w szersze paski, ca 1,5 cmx6 cm. Wyłożyć na duuuużą patelnię ( ja używam woka) na maslo z olejem, posolić i podsmażać mieszając.</p><p>Pokroić drobno cebulę i na osobnej patelni podsmażyć na złoto.</p><p>Kiedy kapusta już zdecydowanie zmniejszy swoja objętość dodać cebulę, dżem, tymianek. Nadal dusić.</p><p>Kiedy kapusta już jest gotowa ( stopień miękkości zależy od indywidualnych upodobań), posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i dodać czosnek ( drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.</p><p></p><p> W razie potrzeby dosolić , ewentualnie dokwasić ( ocet winny, jabłkowy).</p><p>Gotowe! Podawać do schabu, dziczyzny, kaczki, gęsi&#8230;</p><p></p><p>[ATTACH=full]91006[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1548951, member: 692"] Składniki: 1 kg ( po oczyszczeniu) czerwonej kapusty 1 duża cebula + 1 łyżka gęsiego smalcu ( można zamienić na masło klarowane) 2 łyżki masła klarowanego+ 2 łyżki oleju z pestek winogron 1 słoik ( ca 300 ml) kwaśnego dżemu: porzeczka, aronia, powidła śliwkowe bez cukru, żurawina itp.) sól, pieprz, tymianek 1- 2 ząbki czosnku Wykonanie: Kapustę pokroić w szersze paski, ca 1,5 cmx6 cm. Wyłożyć na duuuużą patelnię ( ja używam woka) na maslo z olejem, posolić i podsmażać mieszając. Pokroić drobno cebulę i na osobnej patelni podsmażyć na złoto. Kiedy kapusta już zdecydowanie zmniejszy swoja objętość dodać cebulę, dżem, tymianek. Nadal dusić. Kiedy kapusta już jest gotowa ( stopień miękkości zależy od indywidualnych upodobań), posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i dodać czosnek ( drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. W razie potrzeby dosolić , ewentualnie dokwasić ( ocet winny, jabłkowy). Gotowe! Podawać do schabu, dziczyzny, kaczki, gęsi… [ATTACH=full]91006[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Czerwona ( modra) kapusta z dżemem
Top
Bottom