Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Czerwona ( modra) kapusta z dżemem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1601076" data-attributes="member: 2354"><p>Ja dusze czerwona kapuste na masle (ghee) z oliwa i cwierc szklanki wody. Na pol kg. kapusty:</p><p>1 cebula zeszklona</p><p>1 łyżka oliwy z oliwek + 1 lyzka masla lub ghee</p><p>500 g czerwonej kapusty </p><p>1 zielone jabłko ( granny smith) pokrojoine w mala kostke</p><p>1 łyżeczka kminku </p><p>ocet balsamiczny - ilosc do smaku</p><p>ocet winny jesli trzeba - do smaku</p><p>sól i pieprz do smaku </p><p>świeże zioła do smaku albo ziola prowansalskie czy wloskie</p><p>kilka gozdzikow</p><p>rodzynki albo cranberry/zurawiny (garsc)</p><p>cukru nie daje wcale, ocet balsamiczny daje odpowiedni smak. Dusze kilkanascie minut tak, aby kapusta byla miekka ale jeszcze jedrna, lekko chrupiaca. W necie widzialam przepisy na duszenie kapusty przez godzine, to moim zdaniem kladzie to zupelnie. Podawac mozna na cieplo albo na zimno, dobrze sie trzyma w lodowce przez tydzien.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1601076, member: 2354"] Ja dusze czerwona kapuste na masle (ghee) z oliwa i cwierc szklanki wody. Na pol kg. kapusty: 1 cebula zeszklona 1 łyżka oliwy z oliwek + 1 lyzka masla lub ghee 500 g czerwonej kapusty 1 zielone jabłko ( granny smith) pokrojoine w mala kostke 1 łyżeczka kminku ocet balsamiczny - ilosc do smaku ocet winny jesli trzeba - do smaku sól i pieprz do smaku świeże zioła do smaku albo ziola prowansalskie czy wloskie kilka gozdzikow rodzynki albo cranberry/zurawiny (garsc) cukru nie daje wcale, ocet balsamiczny daje odpowiedni smak. Dusze kilkanascie minut tak, aby kapusta byla miekka ale jeszcze jedrna, lekko chrupiaca. W necie widzialam przepisy na duszenie kapusty przez godzine, to moim zdaniem kladzie to zupelnie. Podawac mozna na cieplo albo na zimno, dobrze sie trzyma w lodowce przez tydzien. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Czerwona ( modra) kapusta z dżemem
Top
Bottom