Czerwona pasta curry*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Do miksera wrzucić:
1 mała cebulę
4 ząbki czosnku
Ca 5 cm imbiru obranego ze skórki
4 tajskie chili bez pestek
1 źdzbło trawy cytrynowej
pół łyżeczki soli
Sok i skórka z 1 limonki


zmiksować na w miarę gładka pastę

5u8kQ9k4nGzcG9LNaX.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
hej! Dzieki za proporcje.

Dodam tylko, ze tajskie czerwone curry ma biala czesc dymki i paste z krewetek. Choc bez krewetek chyba lepiej - bardziej neutralna.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy