Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Czerwona sałatka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1002089" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis znaleziony w miesięczniku Kuchnia, gdzie zachęcają do robienia ostrych rzeczy w upały, wzorując się na krajach tropikalnych. Ta sałatka, aż taka ostra nie jest, jest po prostu doskonała. Jedynym nie czerwonym akcentem jest w niej zielony szczypiorek, który bardzo dobrze komponuje się z całością.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>2 pomidory</p><p>1 czerwona cebula</p><p>1 mała czerwona papryka</p><p>1 papryczka chilli (czerwona)</p><p>1 czerwony grejpfrut</p><p>1 mała puszka czerwonej fasoli Kidney (12 dkg)</p><p>1 pęczek szczypiorku</p><p></p><p><strong>Sos </strong></p><p><strong></strong>1 łyżka soku z cytryny</p><p>3 łyżki oleju z pestek winogron</p><p>sól</p><p>cukier do smaku</p><p></p><p>Pomidory kroimy w ósemki, cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę słodką w kostkę, a chilli (po usunięciu pestek) w talarki. Grejpfruta obieramy, usuwamy błony, dzielimy na cząstki sam miąższ. Fasolę osączamy z zalewy. Szczypiorek siekamy. </p><p>Mieszamy wszystko w salaterce i robimy sos winegret z podanych składników. Sałatkę polewamy sosem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1002089, member: 10341"] Przepis znaleziony w miesięczniku Kuchnia, gdzie zachęcają do robienia ostrych rzeczy w upały, wzorując się na krajach tropikalnych. Ta sałatka, aż taka ostra nie jest, jest po prostu doskonała. Jedynym nie czerwonym akcentem jest w niej zielony szczypiorek, który bardzo dobrze komponuje się z całością. [B]Składniki [/B]2 pomidory 1 czerwona cebula 1 mała czerwona papryka 1 papryczka chilli (czerwona) 1 czerwony grejpfrut 1 mała puszka czerwonej fasoli Kidney (12 dkg) 1 pęczek szczypiorku [B]Sos [/B]1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oleju z pestek winogron sól cukier do smaku Pomidory kroimy w ósemki, cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę słodką w kostkę, a chilli (po usunięciu pestek) w talarki. Grejpfruta obieramy, usuwamy błony, dzielimy na cząstki sam miąższ. Fasolę osączamy z zalewy. Szczypiorek siekamy. Mieszamy wszystko w salaterce i robimy sos winegret z podanych składników. Sałatkę polewamy sosem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Czerwona sałatka
Top
Bottom