Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Czerwona zupa z ryżem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 941836" data-attributes="member: 10042"><p>2 torebki ryżu</p><p>250 g mielonej wołowiny</p><p>4 średniej wielkości cebule</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>1 łyżka oliwy z oliwek</p><p>1 l soku pomidorowego</p><p>1/2 l wywaru z warzyw (może być kostka warzywna)</p><p>2 łyżki kwaśnej śmietany</p><p>1 łyżeczka zmielonego kminku</p><p>liść laurowy</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>cukier do smaku</p><p> </p><p>Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzaną oliwę i dusić. Dodać czosnek, mielone mięso i ugotowany ryż. Smażyć chwilę cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar z warzyw. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować ok. 20 minut, można uzupełnić wodą.</p><p>Doprawić do smaku cukrem, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania.</p><p>Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Można udekorować ziołami.</p><p></p><p>[ATTACH=full]49274[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 941836, member: 10042"] 2 torebki ryżu 250 g mielonej wołowiny 4 średniej wielkości cebule 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 l soku pomidorowego 1/2 l wywaru z warzyw (może być kostka warzywna) 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka zmielonego kminku liść laurowy sól pieprz cukier do smaku Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzaną oliwę i dusić. Dodać czosnek, mielone mięso i ugotowany ryż. Smażyć chwilę cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar z warzyw. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować ok. 20 minut, można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Można udekorować ziołami. [ATTACH=full]49274[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Czerwona zupa z ryżem
Top
Bottom