- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
0,5 kg pomidorów+ 2 cebule razem pokroić rozgotować i przetrzeć przez sito.
4 papryki (czerwone) podpiec zdjąć skórę-zmiksować
3 spore marchewki ,pól selera,1 pietruszka -zetrzeć na tartce
1,5litra wody zagotować dodać tarte warzywa,kostkę rosołową i gotować 10 minut,potem dodać zmiksowaną paprykę,przecier pomidorowy i 1 szkl mleka,zagotować doprawić solą pieprzem ,maggi.
Ja podaję ją z makaronem w kształcie ryżu lub ryżem (dziś z ryżem naturalnym) posypać zieleniną.
4 papryki (czerwone) podpiec zdjąć skórę-zmiksować
3 spore marchewki ,pól selera,1 pietruszka -zetrzeć na tartce
1,5litra wody zagotować dodać tarte warzywa,kostkę rosołową i gotować 10 minut,potem dodać zmiksowaną paprykę,przecier pomidorowy i 1 szkl mleka,zagotować doprawić solą pieprzem ,maggi.
Ja podaję ją z makaronem w kształcie ryżu lub ryżem (dziś z ryżem naturalnym) posypać zieleniną.