czerwona zupa

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
0,5 kg pomidorów+ 2 cebule razem pokroić rozgotować i przetrzeć przez sito.
4 papryki (czerwone) podpiec zdjąć skórę-zmiksować
3 spore marchewki ,pól selera,1 pietruszka -zetrzeć na tartce
1,5litra wody zagotować dodać tarte warzywa,kostkę rosołową i gotować 10 minut,potem dodać zmiksowaną paprykę,przecier pomidorowy i 1 szkl mleka,zagotować doprawić solą pieprzem ,maggi.
Ja podaję ją z makaronem w kształcie ryżu lub ryżem (dziś z ryżem naturalnym) posypać zieleniną.
 

Załączniki

  • DSC_7563.JPG
    DSC_7563.JPG
    64.5 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy