Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Czerwony czatnej z rodzynkami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nutinka" data-source="post: 25635" data-attributes="member: 108"><p>Czerwony czatnej z rodzynkami</p><p></p><p>Słodko-ostry sos do wszystkiego. Dobry nawet jako nadzienie do naleśników.</p><p></p><p>4-5 pomidorów (35 dag)</p><p>2-3 jabłka (20 dag)</p><p>3 cebule (25 dag)</p><p>1 łyżka masła</p><p>szczypta soli</p><p>8 dag drobnych rodzynek</p><p>2 nie za duże ząbki czosnku</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>1/2 łyżeczki chili</p><p>1/2 łyżeczki zmielonych goździków</p><p></p><p>Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić (można oczyścić z pestek).</p><p>Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę.</p><p>Rodzynki opłukać.</p><p>Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.</p><p>Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na maśle ze szczyptą soli. Dodać pozostałe składniki i dusić pod przykryciem około 40 minut.</p><p></p><p>Można zjeść od razu albo włożyć nadwyżkę do słoiczków i zakręcić na gorąco. Nie wiem jeszcze, jak długo da się przechować, ale wypróbuję z większą ilością.</p><p></p><p>Przepis czekał kilka miesięcy na jesienne pomidory. Mało brakowało, a byłabym przegapiła sezon. Nie darowałabym sobie.</p><p></p><p>Aha, przepis pochodzi z Kuchni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutinka, post: 25635, member: 108"] Czerwony czatnej z rodzynkami Słodko-ostry sos do wszystkiego. Dobry nawet jako nadzienie do naleśników. 4-5 pomidorów (35 dag) 2-3 jabłka (20 dag) 3 cebule (25 dag) 1 łyżka masła szczypta soli 8 dag drobnych rodzynek 2 nie za duże ząbki czosnku 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki zmielonych goździków Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić (można oczyścić z pestek). Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Rodzynki opłukać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, pokroić drobno, zeszklić na maśle ze szczyptą soli. Dodać pozostałe składniki i dusić pod przykryciem około 40 minut. Można zjeść od razu albo włożyć nadwyżkę do słoiczków i zakręcić na gorąco. Nie wiem jeszcze, jak długo da się przechować, ale wypróbuję z większą ilością. Przepis czekał kilka miesięcy na jesienne pomidory. Mało brakowało, a byłabym przegapiła sezon. Nie darowałabym sobie. Aha, przepis pochodzi z Kuchni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Czerwony czatnej z rodzynkami*
Top
Bottom