Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Czerwony ryż na ostro
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 40611" data-attributes="member: 49"><p><strong>Czerwony ryż na ostro </strong> </p><p></p><p>1 szklanka długoziarnistego ryżu </p><p>1 szklanka soku pomidorowego </p><p>1,5 szklanki rosołu (może być z kostki) </p><p>3 łyżki masła lub innego tłuszczu) </p><p>1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%) </p><p>1 średnia cebula </p><p>1/4 łyżeczki pieprzu </p><p>1/4 łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki </p><p>szczypta sproszkowanego chili </p><p>sól i przyprawa maggi do smaku </p><p></p><p>Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu. Wrzucić opłukany i osączony ryż. Ciągle mieszając smażyć do uzyskania złotego koloru. Ryż przełożyć do garnka o grubym dnie. Zalać sokiem pomidorowym oraz rosołem, w którym uprzednio rozpuścić koncentrat pomidorowy. Dodać przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na pozostałym tłuszczu. Dodać do ryżu. Wymieszać. Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, do miękkości. Z ryżu formować porcje, jako formy używając np. filiżanki do kawy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 40611, member: 49"] [B]Czerwony ryż na ostro [/B] 1 szklanka długoziarnistego ryżu 1 szklanka soku pomidorowego 1,5 szklanki rosołu (może być z kostki) 3 łyżki masła lub innego tłuszczu) 1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%) 1 średnia cebula 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki sproszkowanej ostrej papryki szczypta sproszkowanego chili sól i przyprawa maggi do smaku Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu. Wrzucić opłukany i osączony ryż. Ciągle mieszając smażyć do uzyskania złotego koloru. Ryż przełożyć do garnka o grubym dnie. Zalać sokiem pomidorowym oraz rosołem, w którym uprzednio rozpuścić koncentrat pomidorowy. Dodać przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na pozostałym tłuszczu. Dodać do ryżu. Wymieszać. Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, do miękkości. Z ryżu formować porcje, jako formy używając np. filiżanki do kawy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Czerwony ryż na ostro
Top
Bottom