Czerwony sos pikantny*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
czerwony.JPG

Kieruję się zasadą, by korzystać z tego, co jest dobre, a odrzucać to, co gorsze. Bez względu na to, czy lubimy samo jedzenie z restauracji Sphinx czy nie, ten sos uważam za wart uwagi. W końcu udało mi się rozszyfrować jego skład. Znakomicie pasuje on do wszystkich mięs z grilla oraz pieczonych.


100 ml keczupu ( ja najbardziej lubię Keczup nr VII Fanex )
1/2 łyżeczki cuminu ( kmin rzymski, kumin, - do kupienia w sklepach typu "Kuchnie Świata"- - zwykły kminek się nie nadaje.
1/2 małej cebuli
1 łyżeczka natki pietruszki

Keczup wymieszać z cuminem, bardzo drobno posiekaną cebulą i posiekaną natką.
 

Załączniki

  • czerwony.JPG
    czerwony.JPG
    117.5 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ciekawe czemu to "bardzo" pogrubiłaś
icon_mrgreen.gif
rofl.gif
icon_wink.gif

A udusic taką cebule najpierw można
icon_question.gif
icon_mrgreen.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Pogrubione, żeby sos nie był zdominowany przez duże kawałki, które potem będą nam spływać z grillowanej kiełbaski
icon_mrgreen.gif
( lub co poniektórym z grillowanej cukinii
icon_razz.gif
)

Nie, wg mnie nie można. Smak smażeniny wg. mnie nie wpłynie pozytywnie na całość, nie jest tu przewidziany - of kors, jeśli mamy się trzymać smaku oryginału.
Antyfani powinni w tym miejscu pominąć cebule, zamiast kombinować
icon_cool.gif

 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Mała_Mi @ 7 May 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=974066Pogrubione, żeby sos nie był zdominowany przez duże kawałki, które potem będą nam spływać z grillowanej kiełbaski
icon_mrgreen.gif
( lub co poniektórym z grillowanej cukinii
icon_razz.gif
)

Antyfani powinni w tym miejscu pominąć cebule, zamiast kombinować
icon_cool.gif
rofl.gif


Antyfani zduszoną zjedza w takim sosie
icon_mrgreen.gif
najwyzej troche inny wyjdzie.
Tylko kiedy cukiny tańsze będą
icon_frown.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Też na cukinki czekam
icon_sad.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

olatka

Member
Lut 28, 2009
138
0
0
Dokonały :D
Dodałam odrobinę oliwy i koncetratu pomid. żeby wzmocnić ketchup i poprawić konsystencje sosu.
Wchodzi na stale do menu
icon_smile.gif

 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Bardzo się cieszę
icon_biggrin.gif