Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Czorba grzybowa z ryżem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1339820" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Czorba grzybowa z ryżem</strong></p><p></p><p>Źródło - Przewodnik kulinarny Pascal Bułgaria</p><p></p><p>4 porcje</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>600 g świeżych grzybów rurkowych (u mnie maślaki)</p><p>2 cebule</p><p>1/2 szklanki ryżu</p><p>2 gałązki świeżego tymianku</p><p>1 łyżeczka oregano</p><p>2 łyżki octu</p><p>1 marchew</p><p>2 łyżki masła</p><p>1 l wody</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p><strong>Przygotowanie:</strong></p><p>Grzyby umyć i pokroić w plastry. Zalać wodą i zagotować. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę, startą marchew i ryż.Dodać listki tymianku i oregano. Podsmażone warzywa dodać do wrzącego grzybowego wywaru. Powoli gotować, aż ryż zagęści zupę. </p><p>Doprawić na ostro octem, solą i pieprzem. </p><p></p><p></p><p></p><p>W mojej wersji obrane maślaki wstępnie obgotowałam, a potem podsmażyłam z cebulą i warzywami i zalałam lekkim bulionem z kuraka.</p><p>Prosta i pyszna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1339820, member: 1024"] [B]Czorba grzybowa z ryżem[/B] Źródło - Przewodnik kulinarny Pascal Bułgaria 4 porcje [B]Składniki:[/B] 600 g świeżych grzybów rurkowych (u mnie maślaki) 2 cebule 1/2 szklanki ryżu 2 gałązki świeżego tymianku 1 łyżeczka oregano 2 łyżki octu 1 marchew 2 łyżki masła 1 l wody sól, pieprz [B]Przygotowanie:[/B] Grzyby umyć i pokroić w plastry. Zalać wodą i zagotować. Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę, startą marchew i ryż.Dodać listki tymianku i oregano. Podsmażone warzywa dodać do wrzącego grzybowego wywaru. Powoli gotować, aż ryż zagęści zupę. Doprawić na ostro octem, solą i pieprzem. W mojej wersji obrane maślaki wstępnie obgotowałam, a potem podsmażyłam z cebulą i warzywami i zalałam lekkim bulionem z kuraka. Prosta i pyszna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Czorba grzybowa z ryżem
Top
Bottom