Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Czorba z serem feta.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 120398" data-attributes="member: 298"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: green"><strong>Czorba z serem feta:</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">3 cebule, </span></p><p><span style="font-size: 26px">seler, </span></p><p><span style="font-size: 26px">3 marchewki, </span></p><p><span style="font-size: 26px">5 ziemniaków,</span></p><p><span style="font-size: 26px">ok 12 dojrzałych mirabelek, </span></p><p><span style="font-size: 26px">pól kostki sera feta, </span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki mąki, </span></p><p><span style="font-size: 26px">1 duży pomidor, </span></p><p><span style="font-size: 26px">1/2 szklanki mleka, </span></p><p><span style="font-size: 26px">czubata łyżka posiekanej natki pietruszki, </span></p><p><span style="font-size: 26px">sól </span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Do 2 litrów wrzącej, posolonej wody wrzucamy posiekaną cebulkę, pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki, marchewkę i mirabelki. Gotujemy, aż do momentu gdy warzywa będą miękkie. Potem dorzucamy ser feta pokrojony pokrojony w kostkę i koniecznie obtoczony w mące. Po ok. 7 minutach dodajemy startego na tarce pomidora (bez skórki). </span></p><p><span style="font-size: 26px">Gotujemy, aż zupa zacznie "kipieć". </span></p><p><span style="font-size: 26px">Wówczas zdejmujemy z ognia i dolewamy mleko -mieszamy i posypujemy posiekaną pietruszki. Doprawiamy do smaku.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Podajemy ją na gorąco do wszelakiego pieczywka.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: green"><em>Źródło: Zasłyszane.</em></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 120398, member: 298"] [size=18][COLOR=green][B]Czorba z serem feta:[/B][/COLOR] 3 cebule, seler, 3 marchewki, 5 ziemniaków, ok 12 dojrzałych mirabelek, pól kostki sera feta, 1/2 szklanki mąki, 1 duży pomidor, 1/2 szklanki mleka, czubata łyżka posiekanej natki pietruszki, sól Do 2 litrów wrzącej, posolonej wody wrzucamy posiekaną cebulkę, pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki, marchewkę i mirabelki. Gotujemy, aż do momentu gdy warzywa będą miękkie. Potem dorzucamy ser feta pokrojony pokrojony w kostkę i koniecznie obtoczony w mące. Po ok. 7 minutach dodajemy startego na tarce pomidora (bez skórki). Gotujemy, aż zupa zacznie "kipieć". Wówczas zdejmujemy z ognia i dolewamy mleko -mieszamy i posypujemy posiekaną pietruszki. Doprawiamy do smaku. Podajemy ją na gorąco do wszelakiego pieczywka. [COLOR=green][I]Źródło: Zasłyszane.[/I][/COLOR][/size] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Czorba z serem feta.
Top
Bottom