- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Czosnek w rumie
500 g obranych ząbków czosnku
200 ml octu owocowego
200 ml wody
100 ml białego rumu
250 g cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki suchych ziół (oregano, tymian, bazylia ,majaranek)
1. Do słoików wkładamy ząbki czosnku.
2. Wodę gotujemy z cukrem ,solą i octem (2 minuty). Dodajemy zioła i rum. Wrzącym płynem zalewamy czosnek w słoikach.
3. W słoikach przez 1 tydzień przetrzymać, następnie nadaje się do spożycia. Po otwarciu słoika trzymać w lodówce.
Ps1 Składnika na 5 słoiczków o pojemności 120 ml
Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma Mein LandRezept
Ps3 Czosnek nadaje się do sałatek, smażonych warzyw lub do posmarowania na baguettkę.

500 g obranych ząbków czosnku
200 ml octu owocowego
200 ml wody
100 ml białego rumu
250 g cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki suchych ziół (oregano, tymian, bazylia ,majaranek)
1. Do słoików wkładamy ząbki czosnku.
2. Wodę gotujemy z cukrem ,solą i octem (2 minuty). Dodajemy zioła i rum. Wrzącym płynem zalewamy czosnek w słoikach.
3. W słoikach przez 1 tydzień przetrzymać, następnie nadaje się do spożycia. Po otwarciu słoika trzymać w lodówce.
Ps1 Składnika na 5 słoiczków o pojemności 120 ml
Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma Mein LandRezept
Ps3 Czosnek nadaje się do sałatek, smażonych warzyw lub do posmarowania na baguettkę.