Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Czosnek w rumie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1626220" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Czosnek w rumie</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96604[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g obranych ząbków czosnku</p><p>200 ml octu owocowego</p><p>200 ml wody</p><p>100 ml białego rumu</p><p>250 g cukru</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>2 łyżki suchych ziół (oregano, tymian, bazylia ,majaranek)</p><p></p><p>1. Do słoików wkładamy ząbki czosnku.</p><p>2. Wodę gotujemy z cukrem ,solą i octem (2 minuty). Dodajemy zioła i rum. Wrzącym płynem zalewamy czosnek w słoikach.</p><p>3. W słoikach przez 1 tydzień przetrzymać, następnie nadaje się do spożycia. Po otwarciu słoika trzymać w lodówce.</p><p></p><p>Ps1 Składnika na 5 słoiczków o pojemności 120 ml</p><p>Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma Mein LandRezept</p><p>Ps3 Czosnek nadaje się do sałatek, smażonych warzyw lub do posmarowania na baguettkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1626220, member: 140"] [SIZE=14][B]Czosnek w rumie[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96604[/ATTACH] 500 g obranych ząbków czosnku 200 ml octu owocowego 200 ml wody 100 ml białego rumu 250 g cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki suchych ziół (oregano, tymian, bazylia ,majaranek) 1. Do słoików wkładamy ząbki czosnku. 2. Wodę gotujemy z cukrem ,solą i octem (2 minuty). Dodajemy zioła i rum. Wrzącym płynem zalewamy czosnek w słoikach. 3. W słoikach przez 1 tydzień przetrzymać, następnie nadaje się do spożycia. Po otwarciu słoika trzymać w lodówce. Ps1 Składnika na 5 słoiczków o pojemności 120 ml Ps2 Przepis pochodzi z czasopisma Mein LandRezept Ps3 Czosnek nadaje się do sałatek, smażonych warzyw lub do posmarowania na baguettkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Czosnek w rumie
Top
Bottom