Czosnkowe pieczarki

Eve.eire

Member
Lis 5, 2007
13,730
0
0
Faszerowalam pieczarki sredniej wielkosci. Wykorzystalam 10.
Do tego cebula sredniej wielkosci,
3 zabki czosnku,
kawalek masla,
2 lyzki bulki tartej,
lyzka posiekanej pietruszki,
ser zolty,
sol, pieprz,

Pieczarki oczyscic, odsunac trzony. Cebule posiekac na drobno i zeszklic na masle, dodac pokrojone trzonki pieczarek i czosnek przecisniety przez praske.
Poddusic i dodac pietruszke, bulke tarta i przyprawy. Kapelusze pieczarek oblozyc farszem, ulozyc w naczynu zaroodpornym i wlozyc do piekarnika.
Zapiekac ok 30 min w temp 150stopni. Zanim wyciagniemy potrzepac serem zoltym.
Mniam mniam
icon_smile.gif


04e07831757c66f2.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy