Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Czulent z kurczakiem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 900382" data-attributes="member: 1024"><p>Nie znam się na kuchni żydowskiej, ale mnie fascynuje od lat i sporo o niej przeczytałam, w związku z tym zastanawiam się, czy tę niewątpliwie smakowitą potrawę można nazwać czulentem, czy po prostu potrawką z kurczaka. Wszystkie znane mi źródła podają, że istotą czulentu jest nie dobór składników, a właśnie sposób przygotowania, czyli wielogodzinne (całonocne) duszenie w specjanie uszczelnionym naczyniu i w niskiej temperaturze piekarnika, aż wszystkie składniki stworzą masę o niemal jednolitej strukturze i niepowtarzalnym smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 900382, member: 1024"] Nie znam się na kuchni żydowskiej, ale mnie fascynuje od lat i sporo o niej przeczytałam, w związku z tym zastanawiam się, czy tę niewątpliwie smakowitą potrawę można nazwać czulentem, czy po prostu potrawką z kurczaka. Wszystkie znane mi źródła podają, że istotą czulentu jest nie dobór składników, a właśnie sposób przygotowania, czyli wielogodzinne (całonocne) duszenie w specjanie uszczelnionym naczyniu i w niskiej temperaturze piekarnika, aż wszystkie składniki stworzą masę o niemal jednolitej strukturze i niepowtarzalnym smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Czulent z kurczakiem*
Top
Bottom