Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Dacquoise jak od Sowy, a nawet lepsze ;)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1355807" data-attributes="member: 956"><p><strong>Hieno</strong>, ja nagrzałam piekarnik ustawiony tylko na nawiew (na rysunku mam tylko wiatraczek; przy termoobiegu mam wiatraczek, a nad i pod nim kreski) do 180 stopni. Włożyłam blaty, zmniejszyłam temperaturę do 130 stopni i ustawiłam na 1,5 godziny nadal z nawiewem. Po tym czasie wyjęłam i sobie pooglądałam. Doszłam do wniosku, że spód jest zdecydowanie za mokry. Wstawiłam jeszcze na 15 minut do piekarnika ustawionego na 125 stopni, ale tylko z dolnym grzaniem (bez nawiewu czy termoobiegu). </p><p>Robiłam z 5 białek i 250 g cukru. Moje blaty były dość grube, bo narysowałam okręgi fi 18 cm. W trakcie pieczenia troszeczkę się powiększyły.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1355807, member: 956"] [B]Hieno[/B], ja nagrzałam piekarnik ustawiony tylko na nawiew (na rysunku mam tylko wiatraczek; przy termoobiegu mam wiatraczek, a nad i pod nim kreski) do 180 stopni. Włożyłam blaty, zmniejszyłam temperaturę do 130 stopni i ustawiłam na 1,5 godziny nadal z nawiewem. Po tym czasie wyjęłam i sobie pooglądałam. Doszłam do wniosku, że spód jest zdecydowanie za mokry. Wstawiłam jeszcze na 15 minut do piekarnika ustawionego na 125 stopni, ale tylko z dolnym grzaniem (bez nawiewu czy termoobiegu). Robiłam z 5 białek i 250 g cukru. Moje blaty były dość grube, bo narysowałam okręgi fi 18 cm. W trakcie pieczenia troszeczkę się powiększyły. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Dacquoise jak od Sowy, a nawet lepsze ;)
Top
Bottom