Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Dacquoise jak od Sowy, a nawet lepsze ;)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Daderma" data-source="post: 1385322" data-attributes="member: 37141"><p>Zrobiłem- faktycznie genialne, zupełnie co innego niż Pavlova.</p><p>Białka 12 szt. ubite z cukrem pudrem 350 g. gęstość miały wzorową.</p><p>Jeśli piana nie jest sztywna jak ,,pal Azji&quot; to klapa murowana.</p><p>Do dopracowania mam pieczenie bezy.</p><p>Ale muszę przyznać że efekt nawet mnie zaskoczył, nie wspominając już o poczęstowanych.</p><p>Dodam tylko że rozpuszczalną kawę dodałem bezpośrednio (przed ubiciem) do śmietanki kremówki 30% Zotta(2x200g.)ubiłem ,dodałem 250g. mascarpone Epiu ( Piątnica imho jest zbyt rzadka) i 1 usztywniacz do śmietany dr.Oetkera</p><p>pozdrawiam</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Daderma, post: 1385322, member: 37141"] Zrobiłem- faktycznie genialne, zupełnie co innego niż Pavlova. Białka 12 szt. ubite z cukrem pudrem 350 g. gęstość miały wzorową. Jeśli piana nie jest sztywna jak ,,pal Azji" to klapa murowana. Do dopracowania mam pieczenie bezy. Ale muszę przyznać że efekt nawet mnie zaskoczył, nie wspominając już o poczęstowanych. Dodam tylko że rozpuszczalną kawę dodałem bezpośrednio (przed ubiciem) do śmietanki kremówki 30% Zotta(2x200g.)ubiłem ,dodałem 250g. mascarpone Epiu ( Piątnica imho jest zbyt rzadka) i 1 usztywniacz do śmietany dr.Oetkera pozdrawiam [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Dacquoise jak od Sowy, a nawet lepsze ;)
Top
Bottom