Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Dacquoise jak od Sowy, a nawet lepsze ;)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1519996" data-attributes="member: 151"><p>Nie trzymam tego ciasta dłużej niż 3-4 godziny w temperaturze pokojowej, albo zjedzą całe, albo chowam do lodówki. I krem się nie zmienia, nie płynie, cały czas jest taki sam, choć oczywiście jest bardziej miękki jeśli uwzględnić fizykę. O ile dobrze pamiętam, to ten kawałek ze zdjęcia był odkrojony właśnie z dacquoise, które stało ok. 3 godzin na stole jesienią. </p><p>Jeśli Twój krem płynie, to za krótko go ubijasz, krem ma być ubity na gęsto, trzepaczka ma pozostawiać w kremie ślad o wyraźnych brzegach.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1519996, member: 151"] Nie trzymam tego ciasta dłużej niż 3-4 godziny w temperaturze pokojowej, albo zjedzą całe, albo chowam do lodówki. I krem się nie zmienia, nie płynie, cały czas jest taki sam, choć oczywiście jest bardziej miękki jeśli uwzględnić fizykę. O ile dobrze pamiętam, to ten kawałek ze zdjęcia był odkrojony właśnie z dacquoise, które stało ok. 3 godzin na stole jesienią. Jeśli Twój krem płynie, to za krótko go ubijasz, krem ma być ubity na gęsto, trzepaczka ma pozostawiać w kremie ślad o wyraźnych brzegach. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Dacquoise jak od Sowy, a nawet lepsze ;)
Top
Bottom