Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Dahl z brzoskwiniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 689667" data-attributes="member: 2721"><p><strong><span style="color: #2e8b57"><span style="font-size: 26px">Dahl z brzoskwiniami - danie indyjskie </span></span></strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]32119[/ATTACH]</p><p></p><p>soczewica czerwona - na 2 osoby dają połowę paczki 350 g.</p><p>cebula</p><p>papryczka chilli</p><p>ząbek czosnku</p><p>brzoskwinie</p><p>słodka papryka</p><p>ostra papryka</p><p>kumin</p><p>curry</p><p>sos sojowy</p><p>olej</p><p></p><p></p><p></p><p><span style="color: #2e8b57">1.</span>Czerwoną soczewicę gotować 10 min z plasterkami papryki chilli. Odcedzić.</p><p></p><p><span style="color: #2e8b57">2. </span>W woku podsmażyć posiekaną cebulą, przeciśnięty ząbek czosnku i czerwoną paprykę, pokrojona w kostkę. Wymieszać, smażyć do zeszklenia cebuli. Dodać przyprawy. Podlać 2-3 łyżkami sosu sojowego. </p><p>Dodać odcedzoną soczewicę i pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki. Wymieszać.</p><p></p><p><span style="color: #2e8b57">3.</span> Podawać z kleksem jogurtu naturalnego, wymieszanego z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.</p><p></p><p></p><p>Danie z przepisu z Tina Koch & Back-Ideen, Marz 2008</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 689667, member: 2721"] [B][COLOR=#2e8b57][SIZE=12]Dahl z brzoskwiniami - danie indyjskie [/SIZE][/COLOR][SIZE=12][/SIZE][/B] [ATTACH=full]32119[/ATTACH] soczewica czerwona - na 2 osoby dają połowę paczki 350 g. cebula papryczka chilli ząbek czosnku brzoskwinie słodka papryka ostra papryka kumin curry sos sojowy olej [COLOR=#2e8b57]1.[/COLOR]Czerwoną soczewicę gotować 10 min z plasterkami papryki chilli. Odcedzić. [COLOR=#2e8b57]2. [/COLOR]W woku podsmażyć posiekaną cebulą, przeciśnięty ząbek czosnku i czerwoną paprykę, pokrojona w kostkę. Wymieszać, smażyć do zeszklenia cebuli. Dodać przyprawy. Podlać 2-3 łyżkami sosu sojowego. Dodać odcedzoną soczewicę i pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki. Wymieszać. [COLOR=#2e8b57]3.[/COLOR] Podawać z kleksem jogurtu naturalnego, wymieszanego z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Danie z przepisu z Tina Koch & Back-Ideen, Marz 2008 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Dahl z brzoskwiniami
Top
Bottom