Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Danie meksykańskie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Layla" data-source="post: 135626" data-attributes="member: 483"><p>60 dkg mięsa wołowego, karkówki lub gulaszowego, </p><p>1 szkl. fasoli czerwonej, </p><p>1/2 szkl. kukurydzy, </p><p>3 cebule, </p><p>1 ząbek czosnku, </p><p>2 czerwone papryki, </p><p>3 pomidory, </p><p>1 papryczka chlli, </p><p>4 łyżki oleju, </p><p>2 łyżki mielonej slodkiej papryki, </p><p>sól, pieprz</p><p></p><p></p><p>Fasole namoczyć przez noc. A następnie ugotować na półtwardo z solą i pieprzem. Mięso umyć pokroić w kostkę. W dużym rondlu usmażyć mięso + cebula + czosnek + pomidory. Potrawę dusić 10 min. Podlać wodą, doprawić mieloną papryką oraz solą i dusić jeszcze 2 godziny. Papryki i papryczkę chilli oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski i wraz z kukurydzą i fasolką dodać do potrawy na 30 min. przed końcem duszenia. Doprawić solą i pieprzem.</p><p>Potrawę można zaprawić czerwonym winem wtedy uzyska się bardziej wysublimowany smak. Podawać z białym pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Layla, post: 135626, member: 483"] 60 dkg mięsa wołowego, karkówki lub gulaszowego, 1 szkl. fasoli czerwonej, 1/2 szkl. kukurydzy, 3 cebule, 1 ząbek czosnku, 2 czerwone papryki, 3 pomidory, 1 papryczka chlli, 4 łyżki oleju, 2 łyżki mielonej slodkiej papryki, sól, pieprz Fasole namoczyć przez noc. A następnie ugotować na półtwardo z solą i pieprzem. Mięso umyć pokroić w kostkę. W dużym rondlu usmażyć mięso + cebula + czosnek + pomidory. Potrawę dusić 10 min. Podlać wodą, doprawić mieloną papryką oraz solą i dusić jeszcze 2 godziny. Papryki i papryczkę chilli oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski i wraz z kukurydzą i fasolką dodać do potrawy na 30 min. przed końcem duszenia. Doprawić solą i pieprzem. Potrawę można zaprawić czerwonym winem wtedy uzyska się bardziej wysublimowany smak. Podawać z białym pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Danie meksykańskie
Top
Bottom