Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
De Volaille z bazylią*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 883892" data-attributes="member: 2721"><p>Trochę inny sposób na znany kotlet de volaille.</p><p></p><p>[ATTACH=full]44551[/ATTACH]</p><p></p><p>Piersi kurczaka</p><p>masło</p><p>garść lisków bazylii</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p></p><p>jajko</p><p>bułka tarta</p><p>olej</p><p></p><p></p><p>Są 2 metody robienia tych kotletów:</p><p><strong></strong></p><p><strong>a.</strong> Filet z piersi kurczaka rozbija się ostrożnie na cienki kotlet w kształcie rąbu . Na mięsie układa się kawałek masła, po czym ciasno zwija.</p><p></p><p><strong>b.</strong> Nierozbity filet nacina się z boku, tworząc kieszonkę. Należy to zrobić ostrożnie, by nie przedziurawić mięsa. W powstałą kieszonkę wkłada się masło, zaciskając brzeg. Miejsce nacięcia smażymy jako pierwsze, by mięso się &quot;zamknęło&quot;.</p><p></p><p><strong><u>Masło bazyliowe:</u></strong></p><p>tyle łyżeczek miękkiego masła, ile kotletów chcemy usmażyć, utrzeć dokładnie z drobno posiekanymi listkami bazylii. Doprawić solą i pieprzem. </p><p>Masło odstawić do lodówki, by stwardniało. Najlepiej uformować je w wałeczek, z którego będziemy potem odcinać równej wielkości porcje.</p><p></p><p>Gotowe kotlety panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor na małym ogniu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 883892, member: 2721"] Trochę inny sposób na znany kotlet de volaille. [ATTACH=full]44551[/ATTACH] Piersi kurczaka masło garść lisków bazylii sól pieprz jajko bułka tarta olej Są 2 metody robienia tych kotletów: [B] a.[/B] Filet z piersi kurczaka rozbija się ostrożnie na cienki kotlet w kształcie rąbu . Na mięsie układa się kawałek masła, po czym ciasno zwija. [B]b.[/B] Nierozbity filet nacina się z boku, tworząc kieszonkę. Należy to zrobić ostrożnie, by nie przedziurawić mięsa. W powstałą kieszonkę wkłada się masło, zaciskając brzeg. Miejsce nacięcia smażymy jako pierwsze, by mięso się "zamknęło". [B][U]Masło bazyliowe:[/U][/B] tyle łyżeczek miękkiego masła, ile kotletów chcemy usmażyć, utrzeć dokładnie z drobno posiekanymi listkami bazylii. Doprawić solą i pieprzem. Masło odstawić do lodówki, by stwardniało. Najlepiej uformować je w wałeczek, z którego będziemy potem odcinać równej wielkości porcje. Gotowe kotlety panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor na małym ogniu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
De Volaille z bazylią*
Top
Bottom