Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Delicje z brzoskwiniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="imamcia" data-source="post: 227450" data-attributes="member: 1028"><p>Baardzo lubimy to ciasto, biszkopt zawsze ma wzięcie u moich dzieci.</p><p>Pieczemy więc:</p><p><strong>Biszkopt</strong>:</p><p>4 jajka</p><p>1 szklanka mąki</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>2-3 łyżki wrzątku</p><p>Żółtka ucieramy z cukrem do białości, na koniec dodajemy 2-3 łyżki wrzątku. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec już łyzką delikatnie pianę z 4 białek ubitą na sztywno ze szczyptą soli. Pieczemy w 170 stopniach do zezłocenia. (Ja robie to na oko).</p><p></p><p>2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1 l wody (może być wody nieco mniej, tak z pół szklanki mniej) i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie brzoskwinie z puszki odcedzamy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do tężejącej galaretki.</p><p></p><p>Na wystudzony biszkopt kładziemy okrągłe biszkopty, na to tężęjącą galaretkę z brzoskwiniami i siup do lodówki. </p><p></p><p>Po zastygnięciu galaretki rozpuszczamy gotową polewę np. Schwartau i robimy na wierzchu esy floresy z polewy.</p><p></p><p>Polecam, ciasto jest lekkie, puszyste i najcześciej znika od razu.</p><p></p><p>Smacznego!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="imamcia, post: 227450, member: 1028"] Baardzo lubimy to ciasto, biszkopt zawsze ma wzięcie u moich dzieci. Pieczemy więc: [B]Biszkopt[/B]: 4 jajka 1 szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki wrzątku Żółtka ucieramy z cukrem do białości, na koniec dodajemy 2-3 łyżki wrzątku. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec już łyzką delikatnie pianę z 4 białek ubitą na sztywno ze szczyptą soli. Pieczemy w 170 stopniach do zezłocenia. (Ja robie to na oko). 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1 l wody (może być wody nieco mniej, tak z pół szklanki mniej) i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie brzoskwinie z puszki odcedzamy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do tężejącej galaretki. Na wystudzony biszkopt kładziemy okrągłe biszkopty, na to tężęjącą galaretkę z brzoskwiniami i siup do lodówki. Po zastygnięciu galaretki rozpuszczamy gotową polewę np. Schwartau i robimy na wierzchu esy floresy z polewy. Polecam, ciasto jest lekkie, puszyste i najcześciej znika od razu. Smacznego!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Delicje z brzoskwiniami
Top
Bottom