- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Delikatne tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami. Proste, szybkie, pyszne.
makaron tagliatelle - szerokie wstążki
pierś kurczaka
250 g pieczarek
200 g gęstej śmietany 18% ( mały kubeczek)
czarny pieprz
sos sojowy grzybowy
papryka słodka
olej
mąka
mleko
1. Makaron ugotować.
2. Kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w 2 łyżkach oleju, 2 łyżkach sosu sojowego grzybowego i 1/2 łyżeczki papryki.
3. Pieczarki pokroić w plastry, zrumienić na dużej patelni, dodać kurczaka wraz z marynatą, smażyć, aż będzie złoty.
4. Śmietanę wymieszać z 2 łyżeczkami mąki i 2 łyżkami mleka. Wlać na patelnię z grzybami i kurczakiem, wymieszać.
doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ew. solą.

makaron tagliatelle - szerokie wstążki
pierś kurczaka
250 g pieczarek
200 g gęstej śmietany 18% ( mały kubeczek)
czarny pieprz
sos sojowy grzybowy
papryka słodka
olej
mąka
mleko
1. Makaron ugotować.
2. Kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w 2 łyżkach oleju, 2 łyżkach sosu sojowego grzybowego i 1/2 łyżeczki papryki.
3. Pieczarki pokroić w plastry, zrumienić na dużej patelni, dodać kurczaka wraz z marynatą, smażyć, aż będzie złoty.
4. Śmietanę wymieszać z 2 łyżeczkami mąki i 2 łyżkami mleka. Wlać na patelnię z grzybami i kurczakiem, wymieszać.
doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ew. solą.