- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Delikatny kurczak curry z makaronem balsamiczno-miodowym - proste i pyszne połączenie, wiosennie ożywione świeżym ogórkiem.
Pierś kurczaka pokroić w paski zamarynować na 20 minut.
Marynata:
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli
szczypta ostrej papryki
Makaron wstawić by się w międzyczasie gotował.
Kurczaka usmażyć w woku lub głębokiej patelni. Wyjąć.
Do woka po smażeniu kurczaka wrzucić makaron, wlać łyżeczkę miodu, kilka kropel oleju sezamowego i 2 łyżki octu balsamicznego. Smażyć chwilę, mieszając. Dodać kurczaka i pokrojonego w półplasterki ogórka.
Podawać z kleksem jogurtu naturalnego ( można do niego dodać przeciśnięty ząbek czosnku).
.

Pierś kurczaka pokroić w paski zamarynować na 20 minut.
Marynata:
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli
szczypta ostrej papryki
Makaron wstawić by się w międzyczasie gotował.
Kurczaka usmażyć w woku lub głębokiej patelni. Wyjąć.
Do woka po smażeniu kurczaka wrzucić makaron, wlać łyżeczkę miodu, kilka kropel oleju sezamowego i 2 łyżki octu balsamicznego. Smażyć chwilę, mieszając. Dodać kurczaka i pokrojonego w półplasterki ogórka.
Podawać z kleksem jogurtu naturalnego ( można do niego dodać przeciśnięty ząbek czosnku).
.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: