Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Delikatny mleczny chleb na zakwasie (AgusiaH)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bahomet" data-source="post: 682363" data-attributes="member: 2252"><p>Szukalam przepisu na chleb z duza iloscia zakwasu i odrobina drozdzy, bowiem nastawilam moj zakwas (pszenny razowy) dopiero dwa dni temu. Wyszedl po prostu cudny. Wyrobilam w maszynie dajac pol lyzeczki drozdzy. Potem go wyjelam, byl luzny wiec zlozylam go metoda Bertineta jesli sie nie myle, bo tak zawsze kaze mi pani Tatter :-D , powtorzylam po 45 minutach, w sumie I wyrastanie trwalo 90 minut. Pozniej uformowalam bochenek i umiescilam go w misce wylzonej sciereczka i delikatnie obsypanej maka. Wyszedl cudny, w ogole takiego rezultatu sie nie spodziewalam. Dodatkowo chleb jest przepyszny, taki w sam raz. Dziekuje za swietny przepis.</p><p></p><p>Kroilam goracy niestety...</p><p></p><p>[ATTACH=full]23995[/ATTACH] [ATTACH=full]23999[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bahomet, post: 682363, member: 2252"] Szukalam przepisu na chleb z duza iloscia zakwasu i odrobina drozdzy, bowiem nastawilam moj zakwas (pszenny razowy) dopiero dwa dni temu. Wyszedl po prostu cudny. Wyrobilam w maszynie dajac pol lyzeczki drozdzy. Potem go wyjelam, byl luzny wiec zlozylam go metoda Bertineta jesli sie nie myle, bo tak zawsze kaze mi pani Tatter :-D , powtorzylam po 45 minutach, w sumie I wyrastanie trwalo 90 minut. Pozniej uformowalam bochenek i umiescilam go w misce wylzonej sciereczka i delikatnie obsypanej maka. Wyszedl cudny, w ogole takiego rezultatu sie nie spodziewalam. Dodatkowo chleb jest przepyszny, taki w sam raz. Dziekuje za swietny przepis. Kroilam goracy niestety... [ATTACH=full]23995[/ATTACH] [ATTACH=full]23999[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Delikatny mleczny chleb na zakwasie (AgusiaH)
Top
Bottom