Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser na ciepło z zasmażanymi jabłkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sapphire" data-source="post: 842276" data-attributes="member: 14959"><p>1 kg jabłek pokroić na plasterki, posypać cukrem, cukrem waniliowym, odrobiną cynamonu i galki muszkatołowej, chwilę podpiec lub podgotować do momentu az jabłka puszczą sok. Ostudzic.</p><p></p><p>4 jajka zmiksowaź z pół szklanki cukru, dodać 1/4 kostki masła, niepelną szklankę mleka, szczyptę soli i odrobinę pieprzu. Delikatnie przesiać 4 czubate łyzki maki. </p><p></p><p>Masę przelać do naczynia żaroodpornego, dołożyć jabłka razem z sokiem i wymieszać. Przykryć naczynie. Piec około pół godziny w 180 stopni.</p><p></p><p>Inaczej smakuje kiedy piecze się pod przykryciem, a inaczej kiedy skórka się zrumieni (mimo, że nie ma proszku do pieczenia, to masa rośnie)</p><p></p><p>Niestety masa opada, kiedy jest zimna, ale i na zimno jest smaczna. Ja podaję jabłka z sokiem z malin, z bitą śmietaną, lub polewą czekoladową.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sapphire, post: 842276, member: 14959"] 1 kg jabłek pokroić na plasterki, posypać cukrem, cukrem waniliowym, odrobiną cynamonu i galki muszkatołowej, chwilę podpiec lub podgotować do momentu az jabłka puszczą sok. Ostudzic. 4 jajka zmiksowaź z pół szklanki cukru, dodać 1/4 kostki masła, niepelną szklankę mleka, szczyptę soli i odrobinę pieprzu. Delikatnie przesiać 4 czubate łyzki maki. Masę przelać do naczynia żaroodpornego, dołożyć jabłka razem z sokiem i wymieszać. Przykryć naczynie. Piec około pół godziny w 180 stopni. Inaczej smakuje kiedy piecze się pod przykryciem, a inaczej kiedy skórka się zrumieni (mimo, że nie ma proszku do pieczenia, to masa rośnie) Niestety masa opada, kiedy jest zimna, ale i na zimno jest smaczna. Ja podaję jabłka z sokiem z malin, z bitą śmietaną, lub polewą czekoladową. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser na ciepło z zasmażanymi jabłkami
Top
Bottom