Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser Panna Cotta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cantiq" data-source="post: 534017" data-attributes="member: 4238"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #000000"><strong><em>Deser Panna Cotta - jedna porcja 275 kalorii</em></strong></span></span></p><p></p><p></p><p><em>Składniki :</em></p><p><em>250g twarożku mascarpone</em></p><p><em>75g cukru pudru</em></p><p><em>1 łyżeczka cukru waniliowego</em></p><p><em>200 g homogenizownego beztłuszczowego serka</em></p><p><em>starte pasemka skórki i sok z 1 pomarańczy</em></p><p><em>1/2 torebki (7g) żelatyny</em></p><p><em>świeże owoce jagodowe do podania razem </em></p><p><em></em></p><p><em>1. W rondlu z grubym dnem zmieszaj ze sobą twarożek mascarpone ,cukier, cukier waniliowy i podgrzewaj na małym ogniu az do rozpuszczenia się curku.</em></p><p><em>Zdejmij z ognia i odstaw do wystygnięcia na 15 minut.</em></p><p><em></em></p><p><em>2.Dodaj do masy serek homogenizowany</em></p><p><em></em></p><p><em>3.w małej miseczce zmieszaj sok i skórkę z pomarańczy i posyp po wierzchu żelatyną.Odstaw na 2-3 minuty aż płyn nabierze gęstej konsystencji,po czym umieść miseczkę nad garnkiem gotującej się na małym ogniu wody aż do momentu rozpuszczenia żelatyny </em></p><p><em></em></p><p><em>4 Szybko połącz mieszankę zelatynowa z masa serową ,po czym przelej całość do pucharków lub foremek i wstaw na 1-2 godziny do lodówki do zestalenia się.</em></p><p><em></em></p><p><em>5.Po wyjęciu z lodówki zanurz woremki na kilka sekund w gorącej wodzie po czym odwróć je do góry dnem i wyłóż gotowe porcje na talerzyki ,podawaj z czerwonymi owocami.</em></p><p><em></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cantiq, post: 534017, member: 4238"] [SIZE=12][COLOR=#000000][B][I]Deser Panna Cotta - jedna porcja 275 kalorii[/I][/B][/COLOR][/SIZE] [I]Składniki : 250g twarożku mascarpone 75g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g homogenizownego beztłuszczowego serka starte pasemka skórki i sok z 1 pomarańczy 1/2 torebki (7g) żelatyny świeże owoce jagodowe do podania razem 1. W rondlu z grubym dnem zmieszaj ze sobą twarożek mascarpone ,cukier, cukier waniliowy i podgrzewaj na małym ogniu az do rozpuszczenia się curku. Zdejmij z ognia i odstaw do wystygnięcia na 15 minut. 2.Dodaj do masy serek homogenizowany 3.w małej miseczce zmieszaj sok i skórkę z pomarańczy i posyp po wierzchu żelatyną.Odstaw na 2-3 minuty aż płyn nabierze gęstej konsystencji,po czym umieść miseczkę nad garnkiem gotującej się na małym ogniu wody aż do momentu rozpuszczenia żelatyny 4 Szybko połącz mieszankę zelatynowa z masa serową ,po czym przelej całość do pucharków lub foremek i wstaw na 1-2 godziny do lodówki do zestalenia się. 5.Po wyjęciu z lodówki zanurz woremki na kilka sekund w gorącej wodzie po czym odwróć je do góry dnem i wyłóż gotowe porcje na talerzyki ,podawaj z czerwonymi owocami. [/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser Panna Cotta
Top
Bottom