Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser rabarbarowy Nigelli Lawson
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="matylda" data-source="post: 324642" data-attributes="member: 1965"><p>Przepis ściągnięty z programu.Przyznam się, że jeszcze nie robiłam ale gdy kupie rabarbar to zrobie.</p><p></p><p>500 ml kremówki</p><p>1 kg rabarbaru</p><p>5 cukrów waniliowych ( 300 g)</p><p>Rabarbar pokroić w kostkę, ulożyć na blasze i przykryć folią aluminiową.</p><p>Piec ok. godziny w 180-200 st C. Odlać powstały sok (nie wylewać). Ubić śmietankę. Rabarbar przetrzeć przez sito, dodać do śmietanki. Odlany sok odparować w rondelku na małym ogniu, aż stanie się gęsty. Deser przełożyć do pucharków, polać sosem.</p><p></p><p></p><p>PS. Wydaje mi się że można zmieszać zwykły cukier z waniliowym. </p><p></p><p>Pozdrawiam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="matylda, post: 324642, member: 1965"] Przepis ściągnięty z programu.Przyznam się, że jeszcze nie robiłam ale gdy kupie rabarbar to zrobie. 500 ml kremówki 1 kg rabarbaru 5 cukrów waniliowych ( 300 g) Rabarbar pokroić w kostkę, ulożyć na blasze i przykryć folią aluminiową. Piec ok. godziny w 180-200 st C. Odlać powstały sok (nie wylewać). Ubić śmietankę. Rabarbar przetrzeć przez sito, dodać do śmietanki. Odlany sok odparować w rondelku na małym ogniu, aż stanie się gęsty. Deser przełożyć do pucharków, polać sosem. PS. Wydaje mi się że można zmieszać zwykły cukier z waniliowym. Pozdrawiam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser rabarbarowy Nigelli Lawson
Top
Bottom