Deser ryzowy z kremem kokosowym i mango

A.S.

Member
Sty 6, 2007
4,044
0
0
Skladniki:
2 filizanki ryzu (carolino, arborio, byle nie dlugoziarnisty ani basmati)
2 filizanki mleka kokosowego
½ filizanki cukru
szczypta soli
2 schlodzone mango
Listki miety do dekoracji

Bardzo dokladnie pluczemy ryz. Wkladamy do miseczki I zalewamy zimna woda. Pozostawiamy na 24 godziny. Odcedzmy , gotujemy na parze (wkladamy do odpowiedniego naczynia do gotowania ryzu) 25 minut. Zagotowujemy mleko kokosowe z cukrem I sola I odparowujemy az do uzyskania 1/3 objetosci.
Ksztaltujemy z ugotowanego ryzu male kulki .
Podajemy polane kremem kokosowym z polowkami mango. Dekorujemy listkami miety.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy