- Sty 6, 2007
- 4,044
- 0
- 0
Skladniki:
2 filizanki ryzu (carolino, arborio, byle nie dlugoziarnisty ani basmati)
2 filizanki mleka kokosowego
½ filizanki cukru
szczypta soli
2 schlodzone mango
Listki miety do dekoracji
Bardzo dokladnie pluczemy ryz. Wkladamy do miseczki I zalewamy zimna woda. Pozostawiamy na 24 godziny. Odcedzmy , gotujemy na parze (wkladamy do odpowiedniego naczynia do gotowania ryzu) 25 minut. Zagotowujemy mleko kokosowe z cukrem I sola I odparowujemy az do uzyskania 1/3 objetosci.
Ksztaltujemy z ugotowanego ryzu male kulki .
Podajemy polane kremem kokosowym z polowkami mango. Dekorujemy listkami miety.
2 filizanki ryzu (carolino, arborio, byle nie dlugoziarnisty ani basmati)
2 filizanki mleka kokosowego
½ filizanki cukru
szczypta soli
2 schlodzone mango
Listki miety do dekoracji
Bardzo dokladnie pluczemy ryz. Wkladamy do miseczki I zalewamy zimna woda. Pozostawiamy na 24 godziny. Odcedzmy , gotujemy na parze (wkladamy do odpowiedniego naczynia do gotowania ryzu) 25 minut. Zagotowujemy mleko kokosowe z cukrem I sola I odparowujemy az do uzyskania 1/3 objetosci.
Ksztaltujemy z ugotowanego ryzu male kulki .
Podajemy polane kremem kokosowym z polowkami mango. Dekorujemy listkami miety.
Ostatnią edycję dokonał moderator: