Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Deser ryzowy z kremem kokosowym i mango
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 464598" data-attributes="member: 2980"><p>Skladniki:</p><p>2 filizanki ryzu (carolino, arborio, byle nie dlugoziarnisty ani basmati)</p><p>2 filizanki mleka kokosowego</p><p>&frac12; filizanki cukru</p><p>szczypta soli</p><p>2 schlodzone mango</p><p>Listki miety do dekoracji</p><p></p><p>Bardzo dokladnie pluczemy ryz. Wkladamy do miseczki I zalewamy zimna woda. Pozostawiamy na 24 godziny. Odcedzmy , gotujemy na parze (wkladamy do odpowiedniego naczynia do gotowania ryzu) 25 minut. Zagotowujemy mleko kokosowe z cukrem I sola I odparowujemy az do uzyskania 1/3 objetosci.</p><p>Ksztaltujemy z ugotowanego ryzu male kulki .</p><p>Podajemy polane kremem kokosowym z polowkami mango. Dekorujemy listkami miety.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 464598, member: 2980"] Skladniki: 2 filizanki ryzu (carolino, arborio, byle nie dlugoziarnisty ani basmati) 2 filizanki mleka kokosowego ½ filizanki cukru szczypta soli 2 schlodzone mango Listki miety do dekoracji Bardzo dokladnie pluczemy ryz. Wkladamy do miseczki I zalewamy zimna woda. Pozostawiamy na 24 godziny. Odcedzmy , gotujemy na parze (wkladamy do odpowiedniego naczynia do gotowania ryzu) 25 minut. Zagotowujemy mleko kokosowe z cukrem I sola I odparowujemy az do uzyskania 1/3 objetosci. Ksztaltujemy z ugotowanego ryzu male kulki . Podajemy polane kremem kokosowym z polowkami mango. Dekorujemy listkami miety. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Deser ryzowy z kremem kokosowym i mango
Top
Bottom