4 porcje
czas przygotowania: 20 min.
*4 lyzki mocnego espresso
*2 lyzki likieru migdalowego amaretto
*20 dag kremowki
*3 lyzki cukru
*25 dag tlustego serka
*1 torebka cukru waniliowego
*15 dag podluznych biszkoptow
*1-2 lyzki gorzkiego kakao
1. Kawe wymieszaj z likierem. schlodzona kremowke ubij z dodatkiem 1 lyzki cukru. serek utrzyj z reszta cukru, cukrem waniliowym i kilkoma lyzkami bitej smietany. Dodaj pozostala smietane, calosc delikatnie wymieszaj lyzka.
2. Na dnie prostokatnej formy uloz czesc masy serowej. Biszkopty zanurzaj w kawie z akocholem, ukladaj na serze. Czynnosci powtarzaj, az do wyczerpania skladnikow.Wstaw do lodowki na 3 godz.Oprosz kakao i ew. posyp wiorkami czekolady.
czas przygotowania: 20 min.
*4 lyzki mocnego espresso
*2 lyzki likieru migdalowego amaretto
*20 dag kremowki
*3 lyzki cukru
*25 dag tlustego serka
*1 torebka cukru waniliowego
*15 dag podluznych biszkoptow
*1-2 lyzki gorzkiego kakao
1. Kawe wymieszaj z likierem. schlodzona kremowke ubij z dodatkiem 1 lyzki cukru. serek utrzyj z reszta cukru, cukrem waniliowym i kilkoma lyzkami bitej smietany. Dodaj pozostala smietane, calosc delikatnie wymieszaj lyzka.
2. Na dnie prostokatnej formy uloz czesc masy serowej. Biszkopty zanurzaj w kawie z akocholem, ukladaj na serze. Czynnosci powtarzaj, az do wyczerpania skladnikow.Wstaw do lodowki na 3 godz.Oprosz kakao i ew. posyp wiorkami czekolady.


Ostatnią edycję dokonał moderator: