Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser twarożkowo-kawowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 826151" data-attributes="member: 10341"><p>Doskonały i niedrogi deser, godny polecenia, bo lekko strawny i zarazem pożywny. Przepis z miesięcznika &quot;Ty i Ja&quot;. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p>1/2 kg świeżego, nie kwaśnego twarogu (ja biorę półtłusty albo tłusty)</p><p>1/2 szklanki letniego mleka</p><p>3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (swojej ulubionej)</p><p>5 dkg masła</p><p>8 - 10 dkg cukru pudru (ja daję10 dkg)</p><p>4 łyżki rumu</p><p>utarta czekolada do posypania</p><p>biszkopciki do podania</p><p></p><p>Twaróg przecieramy przez sito. Kawę rozpuszczamy w mleku. W misce ucieramy na puch masło, dodajemy przetarty ser, cukier puder, rum oraz, ciągle mieszając, kawę rozpuszczoną w mleku. Doskonale utartą wonną masę serową ochładzamy w lodówce i następnie po wyłożeniu jej na okrągły półmisek posypujemy niezbyt obficie utartą czekoladą. Podajemy z kupnymi biszkopcikami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 826151, member: 10341"] Doskonały i niedrogi deser, godny polecenia, bo lekko strawny i zarazem pożywny. Przepis z miesięcznika "Ty i Ja". [B]Składniki[/B] 1/2 kg świeżego, nie kwaśnego twarogu (ja biorę półtłusty albo tłusty) 1/2 szklanki letniego mleka 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (swojej ulubionej) 5 dkg masła 8 - 10 dkg cukru pudru (ja daję10 dkg) 4 łyżki rumu utarta czekolada do posypania biszkopciki do podania Twaróg przecieramy przez sito. Kawę rozpuszczamy w mleku. W misce ucieramy na puch masło, dodajemy przetarty ser, cukier puder, rum oraz, ciągle mieszając, kawę rozpuszczoną w mleku. Doskonale utartą wonną masę serową ochładzamy w lodówce i następnie po wyłożeniu jej na okrągły półmisek posypujemy niezbyt obficie utartą czekoladą. Podajemy z kupnymi biszkopcikami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser twarożkowo-kawowy
Top
Bottom