- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Deser wenecki
4 żółtka,
15 dag cukru,
150 ml białego wytrawnego wina.
skórka otarta z 1 cytryny
W misce utrzeć do białości żółtka z cukrem, dodać skórkę z cytryny(uprzednio sparzonej i dobrze wyszorowanej). Włożyć miskę do naczynia z wrzącą wodą i dodając po łyżce wina, ubijać masę trzepaczką lub mikserem, do momentu, aż powstanie gęsty krem. Podawać na gorąco w szklanych pucharkach z biszkoptami.
[/b]
4 żółtka,
15 dag cukru,
150 ml białego wytrawnego wina.
skórka otarta z 1 cytryny
W misce utrzeć do białości żółtka z cukrem, dodać skórkę z cytryny(uprzednio sparzonej i dobrze wyszorowanej). Włożyć miskę do naczynia z wrzącą wodą i dodając po łyżce wina, ubijać masę trzepaczką lub mikserem, do momentu, aż powstanie gęsty krem. Podawać na gorąco w szklanych pucharkach z biszkoptami.
[/b]