Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser z Angers
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 877194" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi ze &quot;Smaków i aromatów&quot;, a zrobiłam go do Festiwalu deserów.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>100 ml jogurtu</p><p>100 ml śmietanki kremowej</p><p>30 dkg twarogu</p><p>40 dkg świeżych malin</p><p>14 dkg cukru pudru</p><p>1 łyżeczka soku cytrynowego</p><p>1 łyżeczka żelatyny</p><p></p><p>Najpierw rozpuszczamy żelatynę w 4 łyżkach wrzącej wody. Następnie ubijamy mocno schłodzoną śmietankę, dodajemy stopniowo 9 dkg cukru i dalej ubijamy. Sztywną śmietanę mieszamy z jogurtem i 3 łyżkami płynnej żelatyny. Twaróg miksujemy i łączymy ze śmietaną. Kawałkiem gazy wykładamy duże sitko ( metalowe lub plastikowe) i przekładamy na nie masę serową. Sitko kładziemy na salaterce lub misce (będzie ściekać serwatka), przyciskamy talerzykiem i wstawiamy na godzinę do lodówki. </p><p>Odkładamy trochę ładnych malin do dekoracji, a resztę miksujemy z 5 dkg cukru i sokiem cytrynowym. Przecieramy sos przez gęste sitko i mieszamy z ostatnią łyżką płynnej żelatyny.</p><p>Twarożek przekładamy na okrągły półmisek, umieszczając go pośrodku półmiska, dookoła rozlewamy sos malinowy, a krążek serowy dekorujemy całymi malinami. Można podawać z biszkoptami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 877194, member: 10341"] Przepis pochodzi ze "Smaków i aromatów", a zrobiłam go do Festiwalu deserów. [B]Składniki[/B] 100 ml jogurtu 100 ml śmietanki kremowej 30 dkg twarogu 40 dkg świeżych malin 14 dkg cukru pudru 1 łyżeczka soku cytrynowego 1 łyżeczka żelatyny Najpierw rozpuszczamy żelatynę w 4 łyżkach wrzącej wody. Następnie ubijamy mocno schłodzoną śmietankę, dodajemy stopniowo 9 dkg cukru i dalej ubijamy. Sztywną śmietanę mieszamy z jogurtem i 3 łyżkami płynnej żelatyny. Twaróg miksujemy i łączymy ze śmietaną. Kawałkiem gazy wykładamy duże sitko ( metalowe lub plastikowe) i przekładamy na nie masę serową. Sitko kładziemy na salaterce lub misce (będzie ściekać serwatka), przyciskamy talerzykiem i wstawiamy na godzinę do lodówki. Odkładamy trochę ładnych malin do dekoracji, a resztę miksujemy z 5 dkg cukru i sokiem cytrynowym. Przecieramy sos przez gęste sitko i mieszamy z ostatnią łyżką płynnej żelatyny. Twarożek przekładamy na okrągły półmisek, umieszczając go pośrodku półmiska, dookoła rozlewamy sos malinowy, a krążek serowy dekorujemy całymi malinami. Można podawać z biszkoptami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser z Angers
Top
Bottom