Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser z kremem pomarańczowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 20855" data-attributes="member: 49"><p><strong>Deser z kremem pomarańczowym</strong> </p><p> </p><p>1 pomarańcza </p><p>1 cytryna</p><p>1 szklanka mleka </p><p>cukier waniliowy </p><p>3 żółtka </p><p>9 łyżek cukru pudru </p><p>3 łyżeczki żelatyny </p><p>200 g gęstej śmietanki </p><p>1 łyżka masła</p><p>1 opakowanie biszkoptów</p><p>kandyzowana pomarańcza</p><p>i skórka pomarańczowa </p><p></p><p>Pomarańczę i cytrynę obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Mleko zagotować z owocami i cukrem waniliowym, odstawić na 10 min. Żółtka ubić z 7 łyżkami cukru. Mleko przecedzić, podgrzać, wlać żółtka, ubijając, podgrzewać na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia, gdy krem zacznie gęstnieć. Żelatynę zalać na kilka minut zimną wodą. dodać do ciepłego kremu, wystudzić. Śmietankę ubić, dodając pozostały cukier; wymieszać z kremem. Bok formy wysmarować masłem. Dno wyłożyć folią. Trochę kremu rozprowadzić na dnie, boki obłożyć biszkoptami, wyłożyć resztę kremu. Wstawić na 2 godz. do lodówki. Wyjąć z formy, udekorować kandyzowaną skórką i pomarańczą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 20855, member: 49"] [B]Deser z kremem pomarańczowym[/B] 1 pomarańcza 1 cytryna 1 szklanka mleka cukier waniliowy 3 żółtka 9 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 200 g gęstej śmietanki 1 łyżka masła 1 opakowanie biszkoptów kandyzowana pomarańcza i skórka pomarańczowa Pomarańczę i cytrynę obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Mleko zagotować z owocami i cukrem waniliowym, odstawić na 10 min. Żółtka ubić z 7 łyżkami cukru. Mleko przecedzić, podgrzać, wlać żółtka, ubijając, podgrzewać na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia, gdy krem zacznie gęstnieć. Żelatynę zalać na kilka minut zimną wodą. dodać do ciepłego kremu, wystudzić. Śmietankę ubić, dodając pozostały cukier; wymieszać z kremem. Bok formy wysmarować masłem. Dno wyłożyć folią. Trochę kremu rozprowadzić na dnie, boki obłożyć biszkoptami, wyłożyć resztę kremu. Wstawić na 2 godz. do lodówki. Wyjąć z formy, udekorować kandyzowaną skórką i pomarańczą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser z kremem pomarańczowym
Top
Bottom