- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
truskawkowe
To nie jest Tiramisu' tylko deser z mascarpone
250 g Mascarpone wymieszać dokładnie z cukrem waniliowym (1 opakowanie) i kilkoma
łyżkami naturalnego jogurtu, zetrzeć skórkę i wcisnąć sok z 1 cytryny
Mrożone truskawki rozmrażać (posypać cukrem)
Zebrać sok z truskawek , wymieszać z sokiem jabłkowym (nie za dużo). W takim „sosie”
maczać biszkopty
Układać na zmianę – biszkopty i ser
Resztę truskawek zmiksować, przetrzeć przez sitko. Dodać żelatynę, wylać masę do
płaskiego naczynia, schłodzić. Kiedy stężeje pokroić w kostkę. Kostką posypać deser
To nie jest Tiramisu' tylko deser z mascarpone

250 g Mascarpone wymieszać dokładnie z cukrem waniliowym (1 opakowanie) i kilkoma
łyżkami naturalnego jogurtu, zetrzeć skórkę i wcisnąć sok z 1 cytryny
Mrożone truskawki rozmrażać (posypać cukrem)
Zebrać sok z truskawek , wymieszać z sokiem jabłkowym (nie za dużo). W takim „sosie”
maczać biszkopty
Układać na zmianę – biszkopty i ser
Resztę truskawek zmiksować, przetrzeć przez sitko. Dodać żelatynę, wylać masę do
płaskiego naczynia, schłodzić. Kiedy stężeje pokroić w kostkę. Kostką posypać deser
