Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser z procentem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Baldrick" data-source="post: 440464" data-attributes="member: 504"><p>Składniki:</p><p>50 g rodzynek</p><p>4 łyżki rumu</p><p>2 cytryny</p><p>1/2 litra jasnego piwa</p><p>2 łyżki syropu z malin</p><p>2 łyżki cukru</p><p>3-4 łyżeczki żelatyny</p><p>śmietana</p><p></p><p>Rodzynki wypłukać, osączyć i na dwie godziny zamoczyć w rumie. Obrać cytryny, pokroić w talarki i rozłożyć na cztert naczynia deserowe.</p><p>Podgrzać piwo z rodzynkami, cukrem i syropem malinowym /nie gotować !/</p><p>Żelatynę rozpuścić w ciepłym piwie.</p><p>Nalać na plasterki cytryny i odstawić do lodówki.</p><p>Śmietanę ubić i udekorować galaretkę.</p><p></p><p>Ilość rodzynek, cytryny, cukru ... można dodawać wg własnych upodobań.</p><p></p><p>Sporzadziłem na bazie przepisu z książki pt. &quot;Piwo w kuchni i w aptece&quot;.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Baldrick, post: 440464, member: 504"] Składniki: 50 g rodzynek 4 łyżki rumu 2 cytryny 1/2 litra jasnego piwa 2 łyżki syropu z malin 2 łyżki cukru 3-4 łyżeczki żelatyny śmietana Rodzynki wypłukać, osączyć i na dwie godziny zamoczyć w rumie. Obrać cytryny, pokroić w talarki i rozłożyć na cztert naczynia deserowe. Podgrzać piwo z rodzynkami, cukrem i syropem malinowym /nie gotować !/ Żelatynę rozpuścić w ciepłym piwie. Nalać na plasterki cytryny i odstawić do lodówki. Śmietanę ubić i udekorować galaretkę. Ilość rodzynek, cytryny, cukru ... można dodawać wg własnych upodobań. Sporzadziłem na bazie przepisu z książki pt. "Piwo w kuchni i w aptece". [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser z procentem
Top
Bottom