Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
deser z tofu i czekolady
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 1002966" data-attributes="member: 592"><p>przepis na ten deser dostałam od <strong>Nitki</strong> na forum <a href="http://wegedzieciak.pl/index.php" target="_blank">wegedzieciak </a></p><p>[ATTACH=full]54726[/ATTACH]</p><p><strong>deser a'la ,,sernik </strong>&quot;</p><p>- Ciastka Digestive</p><p>- czarna czekolada (1i 1/2 tabliczki)(u mnie jedna 90% kakao,a druga 80% z imbirem)</p><p>- pół szklanki brązowego cukru(ja dałam palmowy sypki)</p><p>- 300g Silken Tofu( to takie tofu bardzo jedwabiste w Bomi, Kuchnia Świata można kupić)</p><p>- ok 3-4 łyżki oleju(ja dałam z pestek winogron,ale ryżowy tez pewnie się nada)</p><p></p><p></p><p>ciasteczka Digestive wegańskie ok. 10-13 krążków rozkruszyć na pył, i połączyć w garnku z olejem (ok.3-4 łyżki) tak, żeby zrobiła się masa. Masę wyłożyć na blaszkę tortownicy, mocno docisnąć. Zmiksować blenderem 11/2 opakowania Silken Tofu (u nas są po 200 gram), dodać pół szklanki brązowego cukru, dobrze zmiksować. Rozpuścić gorzką czekoladę i delikatnie wymieszać z masą sernikową. Masę na blaszkę z ciachami, na noc do lodówki, smakuje wybornie do porannej kawy</p><p>[ATTACH=full]54723[/ATTACH]</p><p></p><p>moje uwagi</p><p>-chłodziło się 2 godziny i już ładnie się kroi </p><p>-ja wierzch polałam 1/2 roztopionej czekolady</p><p>-dołożyłam do dekoracji maliny , które pięknie współgrają kolorystycznie i smakowo </p><p>- moje tofu miało 290 g </p><p>[ATTACH=full]54724[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 1002966, member: 592"] przepis na ten deser dostałam od [B]Nitki[/B] na forum [URL="http://wegedzieciak.pl/index.php"]wegedzieciak [/URL] [ATTACH=full]54726[/ATTACH] [B]deser a'la ,,sernik [/B]" - Ciastka Digestive - czarna czekolada (1i 1/2 tabliczki)(u mnie jedna 90% kakao,a druga 80% z imbirem) - pół szklanki brązowego cukru(ja dałam palmowy sypki) - 300g Silken Tofu( to takie tofu bardzo jedwabiste w Bomi, Kuchnia Świata można kupić) - ok 3-4 łyżki oleju(ja dałam z pestek winogron,ale ryżowy tez pewnie się nada) ciasteczka Digestive wegańskie ok. 10-13 krążków rozkruszyć na pył, i połączyć w garnku z olejem (ok.3-4 łyżki) tak, żeby zrobiła się masa. Masę wyłożyć na blaszkę tortownicy, mocno docisnąć. Zmiksować blenderem 11/2 opakowania Silken Tofu (u nas są po 200 gram), dodać pół szklanki brązowego cukru, dobrze zmiksować. Rozpuścić gorzką czekoladę i delikatnie wymieszać z masą sernikową. Masę na blaszkę z ciachami, na noc do lodówki, smakuje wybornie do porannej kawy [ATTACH=full]54723[/ATTACH] moje uwagi -chłodziło się 2 godziny i już ładnie się kroi -ja wierzch polałam 1/2 roztopionej czekolady -dołożyłam do dekoracji maliny , które pięknie współgrają kolorystycznie i smakowo - moje tofu miało 290 g [ATTACH=full]54724[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
deser z tofu i czekolady
Top
Bottom