Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser z truskawek z płatkami owsianymi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 866033" data-attributes="member: 10341"><p>A ja nie wytrzymałam i po obejrzeniu mini serniczków Małej_Mi poszłam jednak do kuchni, żeby zrobić coś szybkiego na słodko. Wybór padł na ten przepis z miesięcznika Ty i Ja. Podaję proporcje dla 4 osób, choć przyznam, że zrobiłam dla siebie aż z połowy porcji.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>10 dkg płatków owsianych</p><p>2 dkg masła</p><p>łyżka cukru (ścięta)</p><p>50 -60 dkg niewielkich, dojrzałych truskawek</p><p>szklanka śmietanki kremówki </p><p>cukier do smaku </p><p></p><p>Na patelni przyrumieniamy na niewielkim ogniu płatki z masłem i łyżką cukru. Gdy nabiorą koloru (nie przesadnie), rozdzielamy je równo do 4 szklanych miseczek kompotowych. Na płatki nakładamy po kilkanaście umytych, wysuszonych i odszypułkowanych truskawek, przesypujemy je trochę cukrem, a z wierzchu przykrywamy czapeczką ubitej z niewielką ilością cukru śmietanki. Proste, szybkie i smaczne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 866033, member: 10341"] A ja nie wytrzymałam i po obejrzeniu mini serniczków Małej_Mi poszłam jednak do kuchni, żeby zrobić coś szybkiego na słodko. Wybór padł na ten przepis z miesięcznika Ty i Ja. Podaję proporcje dla 4 osób, choć przyznam, że zrobiłam dla siebie aż z połowy porcji. [B]Składniki[/B] 10 dkg płatków owsianych 2 dkg masła łyżka cukru (ścięta) 50 -60 dkg niewielkich, dojrzałych truskawek szklanka śmietanki kremówki cukier do smaku Na patelni przyrumieniamy na niewielkim ogniu płatki z masłem i łyżką cukru. Gdy nabiorą koloru (nie przesadnie), rozdzielamy je równo do 4 szklanych miseczek kompotowych. Na płatki nakładamy po kilkanaście umytych, wysuszonych i odszypułkowanych truskawek, przesypujemy je trochę cukrem, a z wierzchu przykrywamy czapeczką ubitej z niewielką ilością cukru śmietanki. Proste, szybkie i smaczne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Deser z truskawek z płatkami owsianymi
Bottom