Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Diatali z pulpetami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 33584" data-attributes="member: 49"><p><strong>Diatali z pulpetami</strong> </p><p></p><p>400 g makaronu diatali (krótkie rurki)</p><p>1 żółta papryka</p><p>1 czerwona papryka</p><p>1 średnia cebula </p><p>4 pomidory</p><p>4 łyżki oleju</p><p>1 kajzerka </p><p>1/2 szklanki mleka </p><p>100 g kiełbasy</p><p>1 ząbek czosnku </p><p>200 g mielonej wołowiny </p><p>2 łyżki startego żółtego sera</p><p>2 jajka </p><p>3-4 łyżki tartej bułki </p><p>1 łyżka siekanej natki</p><p>sól i pieprz </p><p></p><p>Papryki umyć, oczyścić z nasion. Pomidory sparzyć, obrać, wyciąć trzpienie. Papryki i pomidory pokroić w kostka. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na łyżce oleju, wrzucić paprykę, smażyć 2-3 min. Dodać pomidory i 1/2 szklanki wody. przyprawić, przykryć, dusić 25 min. Bulkę namoczyć w mleku, odcisnąć, Czosnek obrać, posiekać. Kiełbasę drobno pokroić. Mięso, kiełbasę, bułkę, czosnek, ser i jajka wyrobić, przyprawić. Z masy formować małe pulpety, panierować w tartej bułce, smażyć 3-4 min na pozostałym oleju. Pulpeciki dodać do warzyw, dusić razem 5 min. Makaron ugotować al dente, osączyć, połączyć z sosem z pulpetami. Posypać natką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 33584, member: 49"] [B]Diatali z pulpetami[/B] 400 g makaronu diatali (krótkie rurki) 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 średnia cebula 4 pomidory 4 łyżki oleju 1 kajzerka 1/2 szklanki mleka 100 g kiełbasy 1 ząbek czosnku 200 g mielonej wołowiny 2 łyżki startego żółtego sera 2 jajka 3-4 łyżki tartej bułki 1 łyżka siekanej natki sól i pieprz Papryki umyć, oczyścić z nasion. Pomidory sparzyć, obrać, wyciąć trzpienie. Papryki i pomidory pokroić w kostka. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na łyżce oleju, wrzucić paprykę, smażyć 2-3 min. Dodać pomidory i 1/2 szklanki wody. przyprawić, przykryć, dusić 25 min. Bulkę namoczyć w mleku, odcisnąć, Czosnek obrać, posiekać. Kiełbasę drobno pokroić. Mięso, kiełbasę, bułkę, czosnek, ser i jajka wyrobić, przyprawić. Z masy formować małe pulpety, panierować w tartej bułce, smażyć 3-4 min na pozostałym oleju. Pulpeciki dodać do warzyw, dusić razem 5 min. Makaron ugotować al dente, osączyć, połączyć z sosem z pulpetami. Posypać natką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Diatali z pulpetami
Top
Bottom