Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Diotorta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bahomet" data-source="post: 432737" data-attributes="member: 2252"><p>Tort Orzechowy Wegierski (Diotorta)</p><p></p><p>220 g orzechow wloskich</p><p></p><p>ciasto:</p><p>6 jajek</p><p>120 g cukru pudru</p><p>110 g maki</p><p>50 ml rumu</p><p></p><p>krem:</p><p>300 ml mleka</p><p>6 lyzek maki</p><p>150 g cukru pudru</p><p>200 g masla</p><p>50 ml rumu</p><p>wanilia</p><p></p><p>odlozyc na bok najladniejsze polowki orzechow do dekoracji, reszte posiekac drobniutko (najszybciej blenderem), tych tez odlozyc troche do dekoracji </p><p></p><p>ciasto:</p><p>ubic zoltka ubic z 1/3 cukru pudru. nastepnie ubic piane z bialek z reszta cukru a nastepnie dodac do niej make, rum, 40 g posiekanych orzechow i w koncu ubite zoltka. wylozyc tortownice papierem , wlac ciasto i piec ok 30 minut w srednio nagrzanym piekarniku (ja pieklam w 170 z termoobiegiem). nastepnie ostudzic ciasto i przekroic na 3 czesci.</p><p></p><p>krem:</p><p>wymieszac dobrze w kapieli wodnej mleko z maka, ciagle mieszajac zeby nie bylo grudek, nastepnie wystudzic. ubic maslo z cukrem pudrem, nastepnie dodac je do mleka z maka, razem z orzechami, rumem i wanilia. </p><p></p><p>przygotowanie: posmarowac wszystkie warstwy biszkoptu (zostawiaja troche kremu na boki) i ulozyc jedna na druga. posmarowac kremem boki i udekorowac je resztka posiekanych orzechow. nastepnie udekorowac wierzch wg upodobania kremem i calymi polowkami orzechow.</p><p></p><p>trzymac tort caly dzien w lodowce przed sprobowaniem.</p><p></p><p>Smacznego!</p><p></p><p>ela</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bahomet, post: 432737, member: 2252"] Tort Orzechowy Wegierski (Diotorta) 220 g orzechow wloskich ciasto: 6 jajek 120 g cukru pudru 110 g maki 50 ml rumu krem: 300 ml mleka 6 lyzek maki 150 g cukru pudru 200 g masla 50 ml rumu wanilia odlozyc na bok najladniejsze polowki orzechow do dekoracji, reszte posiekac drobniutko (najszybciej blenderem), tych tez odlozyc troche do dekoracji ciasto: ubic zoltka ubic z 1/3 cukru pudru. nastepnie ubic piane z bialek z reszta cukru a nastepnie dodac do niej make, rum, 40 g posiekanych orzechow i w koncu ubite zoltka. wylozyc tortownice papierem , wlac ciasto i piec ok 30 minut w srednio nagrzanym piekarniku (ja pieklam w 170 z termoobiegiem). nastepnie ostudzic ciasto i przekroic na 3 czesci. krem: wymieszac dobrze w kapieli wodnej mleko z maka, ciagle mieszajac zeby nie bylo grudek, nastepnie wystudzic. ubic maslo z cukrem pudrem, nastepnie dodac je do mleka z maka, razem z orzechami, rumem i wanilia. przygotowanie: posmarowac wszystkie warstwy biszkoptu (zostawiaja troche kremu na boki) i ulozyc jedna na druga. posmarowac kremem boki i udekorowac je resztka posiekanych orzechow. nastepnie udekorowac wierzch wg upodobania kremem i calymi polowkami orzechow. trzymac tort caly dzien w lodowce przed sprobowaniem. Smacznego! ela [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Diotorta
Top
Bottom