- Lis 26, 2006
- 9,694
- 12
- 38
Ten dip przygotowałam do podania z kotlecikami wieprzowymi ze szczypiorkiem. Ostatnio w mojej kuchni królowały tzatziki, ale musiałam sobie zrobić od nich przerwę.W ten sposób powstał dip bogaty w szczypiorek
Bardzo smaczny.
180-200 g gęstego jogurtu greckiego
1 łyżeczka białego octu winnego
1/2 łyżeczki oliwy
1/3 pęczku szczypiorku, drobno pokrojonego
2 ząbki czosnku, bardzo drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę
sól, pieprz
Jogurt grecki mieszamy z szczypiorkiem i czosnkiem. Dodajemy ocet winny i oliwę. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy na godzinę do lodówki.


180-200 g gęstego jogurtu greckiego
1 łyżeczka białego octu winnego
1/2 łyżeczki oliwy
1/3 pęczku szczypiorku, drobno pokrojonego
2 ząbki czosnku, bardzo drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę
sól, pieprz
Jogurt grecki mieszamy z szczypiorkiem i czosnkiem. Dodajemy ocet winny i oliwę. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

