Dip marchewkowy na ostro

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Kolejny przepis z książki Hot & Spicy

1 cebula
3 marchewki
skórka i sok z 2 pomarańczy
1 łyżka czerwonej pasty curry (dla niektórych to może być za dużo,. pół łyżki też wystarczy)
4/4 szklanki naturalnego jogurtu
garść świeżej bazylii
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny
Tabasco
sól
pieprz

Cebulę posiekać.
Marchew zetrzeć.
Marchew, cebulę, pastę curry sok i skórkę z pomarańczy wrzucić do garnka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz, przykryć garnek pokrywka , dusić około 10 - 15 minut.
Przestudzić, zmiksować.
Wystudzić całkowicie. Dodać jogurt i porwane liście bazylii.
Doprawić do smaku cytryną, tabasco, solą i pieprzem.

dip%20marchewkowy%20(8).JPG
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy