Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Dip z karczochow i ciecierzycy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1553188" data-attributes="member: 1142"><p>Joanna sobie zyczyla wiec wpisuje. Moj dip ma piekny delikatny zielony kolor - dodaje naturalnego barwnika w proszku, ale jak sie nie ma mozna zblendowac swieze liscie szpinaku.</p><p></p><p><strong>ok. 400g serc karczochow z puszki</strong></p><p><strong>ok 100g ciecierzycy, ugotowanej i zblendowanej na gladka papke</strong></p><p><strong>40-50g tahini</strong></p><p><strong>olej slonecznikowy</strong></p><p><strong>oliwa z olwek</strong></p><p><strong>sok z cytryny</strong></p><p><strong>woda</strong></p><p><strong>malenka szczypta kwasku cytrynowego</strong></p><p><strong>zmielone/zblenowane liscie zielonej kolendry (na papake)</strong></p><p><strong>chilli w proszku lub cayenne</strong></p><p><strong>2 zabki czosnku, zblendowane na papke lub czosnek granulowany</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>odrobina zielonego barwnika naturalnego</strong></p><p></p><p>Blenduje karczochy na gladkie puree, dodaje ciecierzyce, tahini, nastepnie oleje, cytrynowy dressing, zblendowana kolendre, czosnek i doprawiam do smaku. Dodaje drobine wody jesli jest za gesty, choc w zasadzie ma byc gesty, aby latwo mozna go bylo ladowac na grzanki, tortille, krakersy.</p><p></p><p>Doskonaly w kanapkach. w ogole pyszny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1553188, member: 1142"] Joanna sobie zyczyla wiec wpisuje. Moj dip ma piekny delikatny zielony kolor - dodaje naturalnego barwnika w proszku, ale jak sie nie ma mozna zblendowac swieze liscie szpinaku. [B]ok. 400g serc karczochow z puszki ok 100g ciecierzycy, ugotowanej i zblendowanej na gladka papke 40-50g tahini olej slonecznikowy oliwa z olwek sok z cytryny woda malenka szczypta kwasku cytrynowego zmielone/zblenowane liscie zielonej kolendry (na papake) chilli w proszku lub cayenne 2 zabki czosnku, zblendowane na papke lub czosnek granulowany sol odrobina zielonego barwnika naturalnego[/B] Blenduje karczochy na gladkie puree, dodaje ciecierzyce, tahini, nastepnie oleje, cytrynowy dressing, zblendowana kolendre, czosnek i doprawiam do smaku. Dodaje drobine wody jesli jest za gesty, choc w zasadzie ma byc gesty, aby latwo mozna go bylo ladowac na grzanki, tortille, krakersy. Doskonaly w kanapkach. w ogole pyszny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Dip z karczochow i ciecierzycy
Top
Bottom