- Lis 1, 2004
- 28,765
- 1
- 0
doce le laite lub dulce de leche..
Znalazłam przepis na dulce de leche.. i podrasowałam
www.davidlebovitz.com/archives/2005/11/dulce_de_lechec.html
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
Pół puszki mleka kokosowego ? najlepiej wierzchnie warstwa ? ta gęsta ?
Łyżka kakao
3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów
Pól łyżeczki soli
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni
Mleko skondensowane wymieszać z mlekiem kokosowym. Wlać do żaroodpornego
naczynia. Dodać sól.
Naczynie szczelnie zakryć ? folią aluminiową i przykrywką.
Piec w kąpieli wodnej przez minimum 1,5 h
Wyjąć, przelać do garnka, dodać kakao i masło orzechowe. Postawić na gazie i dokładnie
wymieszać. Gotować , ciągle mieszającm, aż całość osiągnie upragnioną konsystencję
Można przełożyć do wysterylizowanych słoików i pasteryzować. My pożeramy na bieżąco
Znalazłam przepis na dulce de leche.. i podrasowałam
www.davidlebovitz.com/archives/2005/11/dulce_de_lechec.html
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
Pół puszki mleka kokosowego ? najlepiej wierzchnie warstwa ? ta gęsta ?
Łyżka kakao
3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów
Pól łyżeczki soli
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni
Mleko skondensowane wymieszać z mlekiem kokosowym. Wlać do żaroodpornego
naczynia. Dodać sól.
Naczynie szczelnie zakryć ? folią aluminiową i przykrywką.
Piec w kąpieli wodnej przez minimum 1,5 h
Wyjąć, przelać do garnka, dodać kakao i masło orzechowe. Postawić na gazie i dokładnie
wymieszać. Gotować , ciągle mieszającm, aż całość osiągnie upragnioną konsystencję

Można przełożyć do wysterylizowanych słoików i pasteryzować. My pożeramy na bieżąco

Ostatnią edycję dokonał moderator: