Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Domowa Nutella
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Liska" data-source="post: 207431" data-attributes="member: 207"><p>*przepis podany przez Linn</p><p></p><p><strong>Krem czekoladowy typu Nutella </strong>wg Omara / www.gennarino.org /</p><p></p><p>100 g orzechow laskowych / obranych, bez skorek i uprazonych /</p><p>100 g czekolady do wyrobow cukieniczych / wloska "fondente" /</p><p>100 g cukru pudru / wystarczy nawet 80 g, zalezy od smaku /</p><p>35 g masla</p><p>150 g mleka</p><p>- obrane orzechy umiescic na 10 minut w piekarniku / 100° /, potem delikatnie </p><p>pocieraja usunac cienka skorke / pocierajac je miedzy dlonmi /</p><p>- zmiksowac cukier, potem dodac orzechy i czekolade, na koncu maslo i mleko</p><p>- jesli jest to Thermomix, podczas miksowania ustawic jednoczesnie temperature </p><p>60° na 4 minuty</p><p>- jesli jest to blender dzbankowy, umiescic wszystko po z miksowaniu w </p><p>odpowiednim garnku</p><p>- dalej nie ma zadnych informacji poza ta, ze trzeba uzyc drewnianej lyzki</p><p>- na pewno trzeba uwazac, aby calosc sie nie przypalila</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Liska, post: 207431, member: 207"] *przepis podany przez Linn [B]Krem czekoladowy typu Nutella [/B]wg Omara / www.gennarino.org / 100 g orzechow laskowych / obranych, bez skorek i uprazonych / 100 g czekolady do wyrobow cukieniczych / wloska "fondente" / 100 g cukru pudru / wystarczy nawet 80 g, zalezy od smaku / 35 g masla 150 g mleka - obrane orzechy umiescic na 10 minut w piekarniku / 100° /, potem delikatnie pocieraja usunac cienka skorke / pocierajac je miedzy dlonmi / - zmiksowac cukier, potem dodac orzechy i czekolade, na koncu maslo i mleko - jesli jest to Thermomix, podczas miksowania ustawic jednoczesnie temperature 60° na 4 minuty - jesli jest to blender dzbankowy, umiescic wszystko po z miksowaniu w odpowiednim garnku - dalej nie ma zadnych informacji poza ta, ze trzeba uzyc drewnianej lyzki - na pewno trzeba uwazac, aby calosc sie nie przypalila [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Domowa Nutella
Top
Bottom