Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Domowa śmietana. Creme Fraiche.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1435890" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px">Zrobienie <a href="http://foodwishes.blogspot.com/2011/03/homemade-creme-fraiche-nobodys-ever.html" target="_blank">domowej śmietany</a> creme fraiche jest ogromnie proste, a efektem jest naprawdę pyszna i gęsta śmietana. Bardzo polecam wszystkim fanom domowych wyrobów.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]82764[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span><span style="font-size: 26px">0,5 l śmietany 30% (używam UHT w kartoniku)</span></p><p><span style="font-size: 26px">3 łyżki jogurtu naturalnego (można użyć kupnego lub <a href="http://passionfruit.blox.pl/2013/03/Domowy-jogurt-naturalny.html" target="_blank">własnej produkcji</a>. Ważne, by nie miał sztucznych zagęstników.)</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Śmietanę wymieszać dobrze z jogurtem (oba składniki w temperaturze pokojowej). Najlepiej zrobić to w naczyniu, w którym będziemy śmietanę przechowywać - ja używam półlitrowego słoika.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Wierzch słoika przykryć kawałkiem papieru do pieczenia, który przymocowujemy za pomocą gumki recepturki. Ważne, by powietrze miało dostęp.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Śmietanę odstawiamy w ciepłe miejsce (czyli: w lecie - poza lodówką, w zimie - w pobliżu kaloryfera) na 24 godziny.</span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Po tym czasie śmietanę odstawiamy do lodówki na kolejne 24 godziny.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Śmietana jest gotowa, słoik można juz zamknąć za pomocą zakrętki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Trwałość gotowego produktu to 1-2 tygodnie.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1435890, member: 2721"] [SIZE=10]Zrobienie [URL="http://foodwishes.blogspot.com/2011/03/homemade-creme-fraiche-nobodys-ever.html"]domowej śmietany[/URL] creme fraiche jest ogromnie proste, a efektem jest naprawdę pyszna i gęsta śmietana. Bardzo polecam wszystkim fanom domowych wyrobów. [ATTACH=full]82764[/ATTACH] [/SIZE][SIZE=10]0,5 l śmietany 30% (używam UHT w kartoniku)[/SIZE] [SIZE=10]3 łyżki jogurtu naturalnego (można użyć kupnego lub [URL="http://passionfruit.blox.pl/2013/03/Domowy-jogurt-naturalny.html"]własnej produkcji[/URL]. Ważne, by nie miał sztucznych zagęstników.)[/SIZE] [SIZE=10]Śmietanę wymieszać dobrze z jogurtem (oba składniki w temperaturze pokojowej). Najlepiej zrobić to w naczyniu, w którym będziemy śmietanę przechowywać - ja używam półlitrowego słoika.[/SIZE] [SIZE=10]Wierzch słoika przykryć kawałkiem papieru do pieczenia, który przymocowujemy za pomocą gumki recepturki. Ważne, by powietrze miało dostęp.[/SIZE] [SIZE=10]Śmietanę odstawiamy w ciepłe miejsce (czyli: w lecie - poza lodówką, w zimie - w pobliżu kaloryfera) na 24 godziny.[/SIZE] [SIZE=10]Po tym czasie śmietanę odstawiamy do lodówki na kolejne 24 godziny.[/SIZE] [SIZE=10]Śmietana jest gotowa, słoik można juz zamknąć za pomocą zakrętki.[/SIZE] [SIZE=10]Trwałość gotowego produktu to 1-2 tygodnie.[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Domowa śmietana. Creme Fraiche.
Top
Bottom