Domowe pesto bazyliowo miętowe z ricottą

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
zmiksować (chociaż lepiej by było utrzeć w moździerzu):
pęczek bazylii
garść liści mięty
kawałek stratego parmezanu (ilośc wg uznania)
garśc orzeszków pinii
2 ząbki czosnku
pieprz
trochę soli
2 łyzki ricotty

Makaron gotować
Do pesto wlac 1 łyżke wrzątku (z makaronu..)
wymieszać
wrzucic makaron do sosu, wymieszac dokładnie
wrzucic kilka pomidorów koktajlowych pokrojonych w ćwiartki

a4jwlmsuO5U0hEaVwX.jpg

DTyZNL00q1seNYilAX.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Pysznie wygląda i musi tez smakować
daumen.gif
Na pewno wypróbuje, jak moja bazylia zacznie rodzić jak szalona.
icon_mrgreen.gif


Z jednym sie tylko nie zgadzam, z tym czosnkiem. On zabija cały bazyliowo-piniowy smak
icon_sad.gif
Ostatnio miałam okazję próbowania takiego z czosnkiem - nic poza nim nie czułam
dontknow.gif
Ale to oczywiscie tylko mój osąd.
icon_razz.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Jeszcze nie mam bazylii, a tu jeszcze mieta potrzebna... A czosnku mozna dac 1 maly zabek. W ogole pesto mozna robic wg wlasnego smaku kierujac sie tylko lista skladnikow.
 

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
kurcze i bazylia z mieta jest ok - sie boje troszku tego polaczenia - a samo bazyliowe pewsto UBUSTWIAM!!!!!
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy